4. marts 2024

Læreruddannelsen i Holbæk nedlægges til sommer. Arkivfoto: Rolf Larsen

Lektor Finn Sørensen er blevet ny uddannelsesleder på læreruddannelsen i Holbæk. Foto: Rolf Larsen

University College Sjælland har ansat en uddannelsesleder på læreruddannelsen i Holbæk for at styrke uddannelsen og samarbejde tættere med kommuner og skoler i Nordvestsjælland. Den nye uddannelsesleder, Finn Sørensen, kender læreruddannelsen særdeles godt, da han har været ansat på uddannelsen i 15 år.

Han tiltrådte i går sin nye stilling.

Tættere samarbejde med de lokale skoler
Som uddannelsesleder vil Finn Sørensen blandt andet fokusere på at udfolde partnerskabsaftalerne med kommunerne i området og udbygge samarbejdet med de lokale skoler:

– Jeg mener, det i høj grad vil styrke læreruddannelsen at få en tættere tilknytning og samarbejde med de lokale skoler, så de studerende i et større omfang kan arbejde med teorien i praksis. Det kan skolerne også drage nytte af ved at få ny input til undervisningen, siger Finn Sørensen og fortsætter:

– Derudover vil jeg arbejde for at gøre læreruddannelsen mere synlig. Al den debat om faldende ansøgertal har fået mange til at spørge, om uddannelsen er lukket. Det er den ikke. Vi er sprællevende, og vi skal ud og vise og fortælle i hele Nordvestsjælland og i regionen, at vi har en god læreruddannelse i Holbæk og på University College Sjælland, fortæller Finn Sørensen.

Lokal ildsjæl
Rektor på University College Sjælland Ulla Koch glæder sig over ansættelsen af Finn Sørensen, der vil styrke læreruddannelsen i Holbæk og i hele UCSJ:

– Det har været væsentligt for os at vælge en leder, der kender uddannelsen, dens historie og dens udfordringer. Finn Sørensen er valgt på grund af hans store engagement og indgående kendskab til læreruddannelsen i Holbæk, og fordi han har et stort netværk i området. Han er en lokal ildsjæl, der brænder for at udvikle uddannelsen og for at udvikle samarbejdet med de lokale skoler og ungdomsuddannelser i hele Nordvestsjælland, fortæller Ulla Koch.

Finn Sørensen bliver en del af ledelsesteamet for læreruddannelsen i University College Sjælland, der ud over ham består af en uddannelsesleder på læreruddannelsen i Roskilde og uddannelseschef Stina Møllenbach, som har det overordnede ansvar for læreruddannelsen i UCSJ.