19. maj 2024

Fra i morgen lørdag og fem dage frem sætter 45 unge fra ni forskellige europæiske lande deres præg på Holbæk og omegn

Ungdomsarbejdsløsheden i Europa vokser. Mange unge mister selvtillid og selvværd. Holbæk Kommune støtter Selvtillidsloven, der kan kaldes den omvendte Jantelov, og har derfor kommunen inviteret 45 unge fra ni EU-lande til et internationalt ungdomsseminar om selvtillid.

Deltagerne bor i hytter på Holbæk Fjord Camping. Her bliver de rystet godt sammen, så de lærer hinanden at kende. Senere giver lederen af UngHolbæk, Søren Myrup, gæsterne en grundig introduktion til Selvtillidslovens 10 bud.

– Ungdomsseminaret vil skære det ud i pap, at vi kommer rigtigt langt ved at tro på os selv og være åbne over for hinanden. Og det gælder uanset, hvorfra man kommer, understreger afdelingsleder Pia Heidi Madsen, UngHolbæk.

De 45 unge kommer fra Portugal, Letland, Slovenien, Tyskland, Malta, Irland, Polen, Tjekkiet og Danmark.

Tætpakket program
De unge træf-deltagere skal igennem et tætpakket program, der bl.a. indeholder debatter, udendørsaktivteter på naturskolen, cirkusartisteri og rundtur i byen sammen med lokale unge.

Brug for mere selvtillid
Pia Heidi Madsen fra UngHolbæk er ikke et sekund i tvivl om, at træffet vil få meget stor betydning for alle deltagere. I en tid hvor unge over hele verden mangler job, kan Selvtillidslovens optimisme være med til at give dem ekstra gå-på-mod og et lysere syn på fremtiden.

– Selvtillid er et godt redskab og udgangspunkt for en multikulturel dialog – at tale med og ikke om hinanden. Alle mennesker er vigtige. Alle der af den ene eller anden årsag føler sig ”udenfor”, har brug for at genopbygge selvtillid, fastslår Pia Heidi Madsen.