20. maj 2024

En familie fra Holbæk tog ud og sejlede i to år. PR Foto.

En familie fra Holbæk tog ud og sejlede i to år. PR Foto.

Vi drømmer nok alle om at stikke af fra hverdagens trummerum og tage på eventyr.. Det var præcis det en familie fra Holbæk gjorde.
Bogen udkommer 17. september. PR Foto.

Malene Wilken og hendes mand Lasse tog børnene med om bord og fik to uforglemmelige år på sejlbåden Æfnitýr.

»Hurra, nu er vi der snart, der hvor vi tager ud på det eventyr, vi har drømt om de sidste seks år«.

Sådan skrev Malene Wilken i sin dagbog kort før familien stod til søs sommeren 2009. Års planlægning skulle nu munde ud i det store eventyr. Og selv om de mange års planlægning også havde budt på to små børn, begrænsede det dem ikke; de kom jo bare med, blebørn eller ej.

Turen gik fra København gennem Lillebælt og Kielerkanalen ned langs Europas vestkyst og videre ind i Middelhavet, hvor det blev til mangfoldige besøg i Spanien, Marokko, Frankrig, Italien og Grækenland.

Turen forandrede hele familien og øgede deres sammenhold. Og selv om der også var afsavn efter familie og venner evig frygt for stormvejr og et konstant fokus på bådens vedligehold og udstyr, var det alle strabadserne værd, fortæller Malene Wilken:

– Lysten til at tage på opdagelse igen sidder stadig i os, og vi er på ingen måde færdige med at tage på eventyr.

– Men der er bare lige nogle ting, vi skal have prøvet hjemme i hverdagen, inden vi stævner ud næste gang, fortsætter hun.

Sejlturen med familien er nu mundet ud i bogen ‘Skibet er ladet med eventyr – to år i Middelhavet’, som udkommer på mandag på Bogforlaget Frydenlund.

Se også: Portræt af fire vand-vagabonder

1 thought on “Holbæk-familien levede drømmene ud og tog på to års sejlads i Middelhavet

Comments are closed.