19. juli 2024

Der er teselskab på Holbæk Museum i dag, hvor serverer te og kage til de besøgende.. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Der er teselskab på Holbæk Museum i dag, hvor 40 foreninger serverer te og kage til de besøgende.. Arkiv foto: Rolf Larsen.

I dag er der mulighed for at hilse på over 40 lokale foreninger og smage deres te og kager ved Det Store Theselskab på Holbæk Museum.

Foreninger præsenterer sig selv
Foreningslivet er levende i Holbæk kommune. Dette er tydeligt at se på det årlige theselskab på Holbæk Museum, hvor der i år er omkring 40 foreninger og organisationer, der har meldt deres deltagelse. Ved det traditionsrige theselskab fejrer museet i år 102 års fødselsdag og de mange foreninger serverer dejlig te og kager i den hyggelige museumsgård.

Mange foreninger kommer år efter år, men også nye deltagere finder plads. Af nytilkomne aktører kan nævnes DIS Holbæk, Sprogcenter Holbæk, Æglageret – Holbæk Kunstforening, Holbæk Møntklub, Holbæk frimærkeklub og Facebookgruppen Holbæk Arkiv.

For fuld musik
Underholdning bliver man ikke snydt for på museets fødselsdag, hvor man kan nyde tonerne fra Skt. Nikolaj kirkes Juniorkor, Holbæk Pibeband, Holbæk Byorkester og gruppen Baggårdens Bolcher.

Holbæk skakklub udfordrer gæsterne til et spil, Odins Ravne fortæller historier, Krambodens madamme sælger knas og museets udstillinger er naturligvis åbne på denne festdag.

Der er også temalerier. Som noget nyt kan man prøve at male med te, når keramiker Tine Møller instruerer i teknikken på akvarelpapir.

Arrangementet starter klokken 12.00 og slutter klokken 16.00. Entré kr. 50,-. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.