15. april 2024

I dag fylder den gamle lodsbåd 90 år. Det fejres på behørig vis på Holbæk havn.

Lodsbåden ejes af Holbæk Museum og har sin faste plads i Holbæk Gl. Havn. Skibet, der har været museumsskib siden 1999, har lige gennemgået en større restaurering og fremstår flot og klar til bådens mange sejladser i både fjord og hav.

Et laug af frivillige står for den daglige vedligeholdelse af skibet og det er også de aktive frivillige, som museet gerne vil fejre denne dag. Alle er velkomne til at være med til fejringen.

Klokken 14.00 anløber Lodsbåden sin plads i Gl. Havn med gode venner om bord. Der bliver festlige taler, dejlige lagkager, indsamling af maritime genstande og historier at høre og læse, samt lancering af et smukt specialdesignet ‘lodstørklæde’.

Klokken 15.30 afsluttes fødselsdagen af ‘Den gode Lods’ og afsløringen af en hemmelighed.

Muslingefestival
Fra klokken 12 er der også Muslingefestival på havnen, her vil man kunne købe helt friske muslinger, der vil være bar med udskænking, ligesom der er sørget for musikalsk underholdning. Festivalen varer til klokken 17.