18. juni 2024

Udover et romerlys eller to, holdt Brøndbys fans sig til slagsange, klap og tilråb under pokalkampen i august 2012. Foto: Rolf Larsen.

Udover et romerlys eller to, holdt Brøndbys fans sig til slagsange, klap og tilråb. Foto: Rolf Larsen.
Der var tjek på sikkerheden, da Brøndby IF onsdag gæstede Nordvest FC i DBU Pokalen på Holbæk Stadion.

Nordvest FC samarbejdede med Brøndbys egne sikkerhedsfolk i tilrettelæggelsen af kampen. Brøndbys tilhængere blev lukket ind via porten i Højen og havde sit eget publikumsafsnit.

Der var mange flere security-folk tilstede på stadion end vi normalt ser til en 2. divisions kamp (læs 0) og især nede ved Brøndby afsnittet, blev der dækket op med sikkerhedsfolk. Det var dog ikke nødvendigt i løbet af kampen, for udover et enkelt romerlys, så lod Brøndby-tilhængerne deres fodboldglæde komme til udtryk ved sang, klap og tilråb. I det hele taget var stemningen helt i top både blandt de to fangrupper.

Politiet var massivt til stede efter pokalkampen mellem Brøndby IF og Nordvest FC. Her er det Roskildevej, som politiet holder kontrol på. Foto: Rolf Larsen
Politiet massivt til stede efter kampen
Først da kampen var forbi, var der enkelte fra Brøndby-afsnittet, der så sit tilsnit til at begå hærværk mod nogle reklamebannere og en jernstang. Ikke noget alvorligt og sikkerhedsfolkene tog det også ganske roligt og fik gelejdet ballademagerne ud af stadion uden særlig mange opdagede hvad der foregik.

Udenfor stadion var politiet mødt talstærkt op. Nogle var iklædte kampuniformer, mens andre bar kortærmede skjorter, blød kasket og selvlysende vest.

Politiet afspærrede Roskildevej ved Højen ved at stille fire politibusser med blinkende tændt og en række betjente på tværs af vejen. Det skete som en sikkerhedsforanstaltning for, at Brøndby-tilhængerne kunne gå ned mod stationen, eller køre hjemad i fred.

Det så dog ud til, at der opstod forvirring for politiet på et tidspunkt, for pludselig blev afspærringen ophævet og politibusserne satte i udrykningskørsel – først den ene vej ad Roskildevej og så den anden, uden at det umiddelbart så ud som om, at der var opstået nogen problemer.

Det skulle gå stærkt, så derfor overhalede denne politibus den røde personbil indenom ved hjælp af cykelstien. Foto: Rolf Larsen.