19. april 2024

Samtlige biler på billedet holder ulovligt parkeret - men det er ikke sikkert bilisterne ved det. Foto: Jesper von Staffeldt.

Samtlige biler ved den gule streg holder ulovligt parkeret – men det er ikke sikkert bilisterne ved det. Foto: Jesper von Staffeldt.
Hver eneste dag året rundt, holder der biler ulovligt parkeret på Orø Havn – men det er bilisterne formentlig ikke klar over.

Hvis man pakerer sin bil på Orø Havn, f.eks. for at tage færgen til Holbæk – så risikerer man P-afgift, der er nemlig ikke parkeringspladser på havnen, det er der bare ikke mange som ved. For der er masser af plads og ved kajkanten er der malet en pæn gul linje et stykke fra kanten. Men mange ved ikke hvad den gule linje betyder.

– Her må man da godt holde, for hvor skal man ellers holde på Orø færgehavn?, sagde Ib Ballisager som bor på Orø, da Holbaekonline.dk mødte ham på havnen.

Han mente også, at han vidste hvad den gule linje betyder:

– Den gule linje viser hvor langt frem man må parkere.

Men det er helt forkert.

Holbaekonline.dk har forhørt sig hos Holbæk Kommunes Parkeringsservice, der står for at uddele P-afgifter til ulovligt parkerede biler. Og her oplyser man, at der ikke må parkeres ved de gule linjer.

Formand for Udvalget for Klima og Miljø, John Harpøth siger til Holbaekonline.dk:

– Det er selvfølgelig ikke tilladt at parkere ud for fuldtoptrukne gule linjer. Der er nu ikke hos parkeringsservice en opfattelse af væsentlige problemstillinger her i forhold til at få tingene til at fungere.

Der er da vist heller ikke uddelt ret mange parkeringsafgifter til biler, som holder ved den gule afmærkning.

Ser på behovet for p-pladser på havnen
Problemet med den ulovlige parkering kan løses, hvis Holbæk Kommune lavede afmærkede parkeringspladser.

Til spørgsmålet om der kommer P-pladser på havnen svarer John Harpøth:

– Teknik & Miljø vil kigger lidt nærmere på behovet for at opmalede båse på Orø siden, det kræver lige en besigtigelse på åstedet, men det er ingen garanti for at det bliver sådan.

Imens må Orø-borgere, turister og andre besøgende altså parkere et andet sted end på havnen, hvis de vil med færgen og ikke vil risikere en hilsen i forruden fra Parkeringsservice.

Web-TV: Hvor skal vi holde?
Holbaekonline.dk har været på havnen på Orø og spørge bilisterne om parkering på havnen. Se deres kommentar i videoen herunder:

1 thought on “Parkering forbudt på Orø Havn

Comments are closed.