12. juli 2024

‘Kamphunde’ og ‘dræberhunde’, bliver de kaldt i pressen. Ejerne vil selv helst kalde dem ‘muskelhunde’ eller ‘muskelbasser’.

Dansk Muskelhunde Union havde lørdag arrangeret ‘Muskelbassedagen’ flere steder i landet – herunder på Torvet i Ahlgade. Her brugte en gruppe ejere af såkaldte muskelhunde, dagen på at forsøge, at overbevise Holbækkkerne om, at de hunde der er blevet skrevet så meget om i pressen de senste år, er fredelige familiehunde.

Hundelov gjorde flere racer forbudt
Da folketinget for to år siden vedtog en ny hundelov, forbød de samtidig 13 hunderacer. Det skete efter længere tids pressebehandling af overfald begået af “dræberhunde”, som de hed i pressen.

Ifølge Dansk Muskelhunde Union har den nye lov betydet, at mange ejere af muskelhunde har ladet deres dyr aflive.

Dansk Muskelhunde Union mener, at de firbenedes ejere er udsat for en heksejagt og at de er ofre for samfundets fordømmelse og foragt.

Derfor havde unionen arrangeret ‘Muskelbassedagen’ for at “opløse nogle af de myter der er omkring muskelhunde og og forsøge at ændre den gængse danskers syn på racer som længe er blevet misforstået”, som det hedder på unionens hjemmeside.

Dansk Muskelhunde Union vil gerne have ændret hundeloven.

Om lørdagens arrangement så overbeviste andre, end de allerede overbeviste, det må tiden vise.

1 thought on “Muskelhundeejere i charmeoffensiv

Comments are closed.