24. juni 2024

Voldsomt ser det ud, når soldaterne slås ved Holbæk Middelalder Dage. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Voldsomt ser det ud, når soldaterne slås ved Holbæk Middelalder Dage. Foto: Rolf Larsen.
Svært bevæbnede soldater iklædt kofter og rustning sloges så blodet løb – bogstaveligt talt.

Ridderen har besejret sin modstander. Foto: Rolf Larsen
Holbæk Middelalder Dage åbnede i dag på Fælleden i Holbæk. Omkring 150 middelalder-entusiaster har sat hinanden stævne ved naturstadionet, hvor de har slået lejr og opsat deres boder og værksteder.

Udover de handlende og håndværkerne, munken og de helt almindelige middelalder borgere, så er der selvfølgelig også soldater. Og hvor der er soldater, må det nødvendigvis også komme til slåskamp – heldigvis flere gange om dagen, så alle kan få noget at se på.

Netop sådan en slåskamp mellem soldater var Holbaekonline.dks udsendte vidne til. Det gik drabeligt for sig, når sværdenes klinger mødte hinanden, når den store økse blev svunget og ramte modstanderens skjold med et “dunk”.

Hvor soldater er, må det nødvendigvis ende i en rask kamp. Foto: Rolf Larsen.
Og som jeg skrev indledningsvis, så flød blodet. Den ene af soldaterne blev nemlig såret, da hans hjelm efter et slag, ramte næseryggen og rev hul så blodet flød. Drabeligt så det ud – og det gav en lille gip i publikum, da de så blodet. Men den tapre soldat var ikke hårdere såret, end han kunne give sin modstander et kram og et klap og så liste ud af arenaen, for at få et plaster på såret.

Holbæk Middelalder Dage varer til og med søndag den 5. august. Se åbningstiderne på hmd.dk.

Slideshow: Holbæk Middelalder Dage

Web-TV: Holbæk Middelalder Dage

Selvom man er såret – så kan man godt takke modstanderen for en god kamp. Foto: Rolf Larsen.