23. juni 2024

Fem personer måtte en tur på skadestuen efter et ammoniak-udslip på virksomheden Super Frost Sjælland A/S i Regstrup. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.

Fem personer måtte en tur på skadestuen efter et ammoniak-udslip på virksomheden Super Frost Sjælland A/S i Regstrup. Foto: Skadestedsfotograf.dk – Johnny D. Pedersen.
Som vi skrev i går, måtte Holbæk Kommunes Beredskab rykke ud til et ammoniak-udslip hos virksomheden Super Frost A/S på Virkelyst i Regstrup.

Brandvæsnet konstaterede, at der sivede ammoniak fra en ventil ved et køletårn på virksomheden.

Fem personer, som havde opholdt sig i nærheden af virksomheden, blev sendt til skadestuen for at blive tjekket, efter to af dem klagede over kvalme og hovedpine. De fem blev alle udskrevet efter et par timer.

Ingen grund til større evakuering
Politi og brandvæsen sørgede for at området blev afspærret og at personer i nærheden blev evakueret.

Kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard oplyser, at størrelsen på udslippet sammenholdt med vejrforholdene gjorde, at det ikke var nødvendigt med sirenevarsling eller yderligere evakuering.

Brandvæsnet fik assistance fra Beredskabsstyrelsen, og sammen med ejeren af virksomheden, blev der lukket for systemet og den utætte ventil.

En montør blev tilkaldt for at reparere den defekte ventil.

Læs også: Kemikalieudslip i Regstrup