19. maj 2024

Flydespæringer forhindrer dieselolien i at sprede sig yderligere i vandløbet. Foto: Skadestedsfotograf.dk - Johnny D. Pedersen.

Flydespæringer forhindrer dieselolien i at sprede sig yderligere i vandløbet. Foto: Skadestedsfotograf.dk – Johnny D. Pedersen.
Et større område ud for Knabstrup Møllebakke mod øst er forurenet efter et brud på en oliepipeline. Politiet oplyser, at der ikke er fare for at grundvandet bliver forurenet.

Lækagen blev opdaget mandag aften af en beboer i området. Holbæk Kommunes Beredskab fik stoppet lækagen, der forårsagede at jorden omkring ledningen samt et vandløb og et moseområde er blevet forurenet.

Beredskabsstyrelsen er i færd med at fjerne olien fra vandløb og mose. Det videre oprydningsarbejde varetages at Miljømyndighederne i Holbæk Kommune og forventes at tage flere dage.

Miljømyndighederne ved Holbæk Kommune har, ifølge Midt- og Vestsjællands Polit oplyst, at der ikke er fare for forurening af drikkevandet i området.

Politiet fortsætter de nærmere tekniske undersøgelse af olie-pipelinen for at fastslå årsagen til udslippet.

Læs: Alt om olieforureningen i Knabstrup

3 thoughts on “Olieforurening i Knabstrup: Ingen fare for grundvandet

 1. Er det muligt at skaffe flere oplysninger på det præcise sted.
  Har fulgt TV news, men kan ikke se hvilket område det drejer sig om.
  Hvor der bliver nævnt en olie ledning fra Kalundborg til Stignæsværket???
  Den går så ikke i lige linie eller hvordan??

 2. Var dernede, interessant kan man kun sige.
  Var der i 20 min, så dukkede uniformerne op og spurgte hvad vi lavede der. (I civilbil)
  Det var på P-Plads inden afspærrede rasteplads. På skovvejen
  Man kan undres over at vi var mistænkelige nok til at spørge (Uden at vi havde andet end at kigge ude fra vejen), når der nu snakkes om at det er tyve. Burde man så ikke være mere interesseret, især når man tænker på at vi kom fra Værløse som Uniformerne sagde. Skal tilføjes at Betjentene var super høflige..

Comments are closed.