22. maj 2024

FLUKS-festivalen bliver i Holbæk markeret ved en alternativ performance på biblioteket den 14. juli.

Creative writing møder konkret komposition. Det er set-up’et på Holbæk Bibliotek lørdag den 14. juli kl. 10.30, hvor unge kunstnere læser egne tekster og sætter nykomponeret musik til.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, og efter deres performance på biblioteket tager de unge videre til Vig festival. Samtidig er der andre steder på Sjælland lignende arrangementer, hvor unge kunstnere giver smagsprøver på deres kunnen.

FLUKS – en festival for ung kunst
Arrangementerne er en del af FLUKS-festivallen, hvor kreative unge inspirerer og udfordrer hinanden i forskellige kunstneriske discipliner som dans, live-tegning, komposition, arkitektur/design og Creative Writing. Deltagerne er børn og unge mellem 15 og 20 år, der har erfaring med en af kunstarterne – det kan være fra musikskoler, dansecrews eller andre organiserede grupper.

Selve festivalen, som afvikles i dagene den 10. – 15. juli, falder i to dele. Der vil i løbet af ugen blive arbejdet i workshops placeret i forskellige byer på Sjælland, hvor de unge møder professionelle kunstnere, som kan inspirere og vejlede dem.

Om lørdagen vil de unge præsentere deres arbejde forskellige steder på Midt- og Vestsjælland, mens de lørdag aften samles til en multi-performance på camp FLUKS i Sorø.

FLUKS er udviklet i et samarbejde mellem de otte kommuner i Kulturregion Midt- og Vestsjælland (Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Slagelse, Roskilde, Lejre, Ringsted og Sorø)