19. juli 2024

Han er kendt som musiker, sanger, komponist og forfatter, men fra næste måned kan han tilføje endnu en titel til sit CV. Da tiltræde Michael Falch nemlig stillingen som chef for Behandlingscenter Tjele Orelund i Mørkøv.

Michael Falch starter i næste måned som chef for Behandlingscenter Tjele Orelund ved Mørkøv. PR Foto.

Michael Falch har selv kæmpet med alkoholmisbrug, en kamp han har skrevet om i sin bog “Trækruter”, som udkom sidste år på forlaget Gyldendal.

Og det var netop hos Behandlingscenter Tjele, at Michael Falch selv var i behandling for ti år siden. Siden har han været konsulent på stedet. Behandlingscentrets stifter Jan. W. Meincke glæder sig til samarbejdet:

– Vi kender jo Michael som den, der værner om Tjeles særlige ånd og som har været en af de mest fremtrædende ambassadører for Tjele. Michael har virkelig formået at formidle glæden ved det ædru liv videre til andre afhængige og deres pårørende, og vi glæder os til et endnu tættere samarbejde med ham.

Michael Falch selv er er fortrøsningsfuld over for sin nye opgave som chef for Behandlingscenter Tjele Orelund:

– Det er selvfølgelig noget af en udfordring, men jeg føler mig ikke uforberedt.

En af opgaverne bliver, at gøre Orelund klar:

– Det er en vigtig og spændende opgave, jeg får, og det er en stor tillid, Tjele viser mig. Nu forsøger jeg at få arbejdsro til at kunne genåbne Orelund i ’ånden fra Tjele’. Det er en chance for at sætte et hold med nye folk og bl.a. personale fra Majorgården, som Behandlingscenter Tjele har overtaget og hvor det nuværende lejemål udløber til efteråret. Det er en mulighed for at give nogle vigtige erfaringer og redskaber videre til familier og mennesker, der – ligesom jeg selv indtil for 10 år siden – har problemer med alkohol og drømmer om et ædru liv,” siger Michael Falch.