12. juni 2024

Søndag eftermiddag udbrød der brand i en bunke skrot hos Jan's Transport og Produkthandel på Holbæk Havn. Foto: Rolf Larsen.

Søndag eftermiddag udbrød der brand i en bunke skrot hos Jan's Transport og Produkthandel på Holbæk Havn. Foto: Rolf Larsen.

Søndag eftermiddag er der udbrudt en voldsom brand på Holbæk havn hos Jans Transport & Produkthandel A/S.

En skrotdynge med bl.a. gamle biler, bildæk og andet skrot, står i flammer og den sorte røgsøjlen kan ses så langt væk som Jyderup, Orø og Tuse.

Branden blev opdaget omkring klokken 14 og røgsøjlen kunne allerede på dette tidspunkt ses over hele byen.

Da Holbæk Kommunes Beredsksb nåede frem til branden, måtte de kravle over hegnet for at komme ind på stedet. Porten til Jan’s Transport og Produkthandel var nemlig låst, og først da en nøgle til stedet blev tilvejebragt kunne brandfolkene rykke ind med alt deres udstyr.

Politiet har afspærret havnen for at holde de mange nysgerrige mennesker væk fra branden og skabe arbejdsro til brandfolkene. Folk tog opstilling på vejene ind mod havnen, ligesom stranden på Bleghagetangen, hvist aldrig før har haft så mange besøgende på en gang. Dertil kom nygerrige i både og kajakker, som lagde sig ind i Holbæk Havn for at følge branden.

Holbaekonline.dks reporter på stedet oplyser, at der med jævne mellemrum lyder større og mindre eksplosioner fra skrotbunken.

Politiet har under hele branden holdt øje med vindretningen, for at afgøre om sirenerne skulle sættes igang for at advare borgerne i Holbæk by om røgen. Den beslutning blev truffet kort før klokken 16, og sirenerne blev sat igang og folk blev bedt om at gå indendøre og lukke døre og vinduer. Advarslen gælder et område afgræsnet af afgrænset af Havnevej, Kalundborgvej, Stenhusvej, Skagerakvej, Gl. Ringstedvej og Absalonsvej.

Sirenerne har lydt flere gange siden første varsling; kl. 16.57, 17.11 og igen kl. 17.31.

Politiet har her kort før klokken 17.00 ikke nogen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Senest opdateret kl. 17.45
Artiklen opdateres løbende!

4 thoughts on “Stor brand på Holbæk Havn

  1. Holbæk kl.15.1o Politiet ved endnu ikke hvordan branden er opstået. Falck har bedt om yderligere assistance fra Beredskabet i Næstved

  2. Holbæk/Orø : Har talt med vores reporter på stedet. Ilden er endnu ikke under kontrol. Vi vender tilbage med billeder og video fra branden

  3. Sirene varsling har lige lydt, men tilsyneladende ved folk ikke hvad den betyder, siden mange render rundt udenfor med deres børn og mange har fortsat vinduer åbne.

  4. er der kommet en afblæsning da signalet er så dårligt at man ikke kan høre det med lukkede vinduer

Comments are closed.