24. april 2024

Arkiv foto: Freelancefotografen.dk

Der var mange spørgsmål, men knap så mange svar, da beboerne fra tre blokke i Ladegårdsparken torsdag aften var til møde omkring genhusning i forbindelse med den forestående renovering af boligområdet.

Genhusningskoordinator Katinka Ruud Rydén havde under overskriften “Hvad komemr renoveringen af Ladegårdsparken til at betyde for dig”, indkaldt beboerne til møde.

På mødet fortalte hun, hvordan de – meget – foreløbige planer for renoveringen i store træk ser ud af de forskellige lejligheder og blokke. Desuden fortalte hun, så godt hun nu kunne på nuværende tidspunkt, om hvordan både den permanente og den midlertidige genhusning formentlig kommer til at være. Bl.a. fortalte Katinka Ruud Rydén at boligselskabet betaler for at flyttemænd pakker indbo ned og flytter det. At det er flyttemænd der skal pakke ned, har forsikringsmæssige grunde, fortalte hun. Hun fortalte også, at det nok bliver svært at skaffe genhusningslejligheder til alle i Ladegårdsparken, og derfor vil man få hjælp fra andre boligselskaber i kommunen.

Beboerne fra tre blokke i Ladegårdsparken blev torsdag orienteret om hvad der skal ske, når deres lejligheder skal slås sammen og/eller renoveres. Arkiv foto: Freelancefotografen.dk

Nogle beboere skal genhuses permanent, fordi deres lejligheder skal slås sammen med en anden. Andre beboere skal genhuses midlertidigt, fordi deres lejligheder skal sættes i stand i et eller andet omfang. For de midlertidige genhusninger, kan det måske komme på tale, at nogle vil skulle flytte i pavillion i en periode på 2-4 måneder. Ifølge genhusningskoordinator Katinka Ruud Rydén vil boligselskabet formentlig møblere lejligheder og pavillioner som skal bruges til midlertidig genhusning og beboernes egne møbler skal så opmagasineres i den periode, som de er midlertidigt genhuset. Under den midlertidige genhusning vil huslejen maximalt blive den husleje, som beboeren betaler for sin nuværende lejlighed, fortalte Katinka Ruud Rydén, der dog ikke kunne love de beboere som skal genhuses permanent, at de ikke kan ende med en højere husleje, end den de betaler i dag.

Der blev også fortalt om hvordan man forestiller sig det skal foregå, når der skal laves overlevering af lejligheder i forbindelse med udflytning. Her forsikrede både genhusningskoordinatoren og driftschef Jesper Rolland at man f.eks. vil tage hensyn til de enkelte lejligheders situation, når man gør op hvilken stand de er i. Her blev der f.eks. givet det eksempel, at man ikke ville kræve istandsættelse af gulve, hvis lejligheden gulv alligevel skal fjernes helt i forbindelse med renoveringen. Til gengæld blev der også givet et eksempel med, at dørene i lejlighederne ikke planlægges at blive skiftet ud og man derfor vil hæfte for et hul i en dør.

Genhusningskoordinatoren kommer på besøg
Katinka Ruud Rydén fortalte de fremmødte, at hun vil komme på besøg hjemme hos beboerne for at tale om deres specifikke situation. Efter opfordring fra en beboer ved mødet, sagde Katinka Ruud Rydén, at man også kunne mødes med hende på hendes kontor i stedet.

Mange spørgsmål – men knap så mange svar
Der blev stillet flere spørgsmål fra de fremmødte beboere, bl.a. om hvorvidt man som beboer kunne risikere et økonomisk smæk, når der skulle betales indskud til en ny lejlighed i forbindelse med den permanente genhusning. I første omgang blev det afvist, men Katinka Ruud Rydén måtte efterfølgende indrømme, at der måske godt kunne blive et problem for nogle beboere, der f.eks. har fast arbejde og en indtægt der kan gøre, at de ikke kan få indskudslån hos kommunen. Hun opfordrede til, at man kontakter beboerrådgivningen, hvis man har spørgsmål af den art.

Et andet spørgsmål gik på, om huslejen ville blive sat ned i forbindelse med den midlertidige genhusning, hvis man f.eks. blev genhuset fra en 3 værelses lejlighed til en pavillion. Det kunne genhusningskoordinator Katinka Ruud Rydén ikke love, men ville heller ikke afvise det. Så langt var man nemlig slet ikke kommet i projektet endnu.

Da flere beboere spurgte, om man kunne få et referat af aftenens møde -eller på anden måde få det der var sagt på skrift – blev det afvist af både Katinka Ruud Rydén og beboerrådgiver Camilla Crone. Begge mente, at det ikke var et krav, at der skulle laves et referat og derfor ville man ikke lave et. Et par beboere gjorde opmærksom på, at der var ting, som var sagt på et tidligere møde, som man nu ikke længere ville stå ved fra projektets side og her måtte Katinka Ruud Rydén indrømme, at man måske nok på det tidligere møde havde været meget rundhåndet med løfterne. Alligevel ville man ikke lave et referat, så beboerne – også dem som ikke var tilstede ved torsdagens møde – kunne læse hvad der var snakket om.

Genhusningskoordinator Katinka Ruud Rydén sluttede således mødet af.