Sommeren byder på cykelløb

Over to dage til sommer kan man se nogel af Danmarks bedste cykelryttere ved Soderup. Arkiv foto: Jørn Thyssen (CC BY SA 3.0)

Først Danmarksmesterskabet i holdløb og dagen efter 3. afdeling af postcuppen. Der bliver nok at se på for cykelentusiaster i Soderup og omegn den 16. og 17. juni.

Publikum vil de to dage kunne se nogle af Danamrks bedste cykelryttere dyste på to hårde rundstrækninger ved Soderup ved Tølløse.

Lars Hansen og Holbæk Cykle Ring, hvor han er formand, skal stå for de omfattende logistiske opgaver i forbindelse med løbene, og han glæder sig:

– Det er formentlig de største løb i klubbens historie og i hvert fald på linje med den etape af Post Danmark rundt, der gik igennem Holbæk i 1996, siger Lars Hansen.

Og der er lagt i ovnen for både de deltagende cykelryttere og publikum.

For publikum vil der være rig mulighed for at se rytterne flere gange, idet både Danmarksmesterskabet i holdløb og 3. afdeling af Postcuppen foregår på rundstrækninger med kombineret start og mål i Soderup. Rytterne må på sin side forberede sig grundigt på det bakkede nordvestsjællandske terræn.

– Rundstrækningen til postcuppen byder på 2000 højdemeter, så det er en hård rute, de skal ud på. Sidste år havde vi et løb i samme område, hvor der også deltog flere A-ryttere. Her var der faktisk to af dem, der måtte stå af. Så det er kendt, at vores løb er hårde, siger Lars Hansen.

Hos Holbæk Kommune glæder man sig også over de to løb:

– Det er rigtig flot, at Holbæk Cykle Ring har trukket så spændende løb til Holbæk Kommune. Jeg håber, der kommer mange publikummer, og at en succes vil bane vejen for flere løb i samme kaliber eller måske endnu større i de kommende år, siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Hvem kører?
Deltagerlisten til de to løb ligger endnu ikke fast. Men formentlig vil både Team Designa Køkken, Christina Watches og en række andre større danske hold deltage i løbene.

Dermed er der mulighed for, at blandt andre Michael Rasmussen, der kører fra Christina Watches, deltager til juni.

Ruterne

Danmarksmesterskabet i holdløb
Køres lørdag den 16. juni

Der køres 4 omgange for eliten og 3 omgange for juniorerne på den 11.45 kilometer lange rundstrækning.

Der vil være kombineret start og slut i Soderup.

Se kort med ruten her.

3. runde af Postcuppen
Køres søndag den 17. juni.

Der køres 11 omgange på den lange rute.

Se kort med den lange rute her.

Efterfugt af 7 omgange på den korte rute.

Se kort med den korte rute her.

Der vil være kombineret start og mål i Soderup.

Leave a Reply