Fastelavn på Orø

Det virkede som om det halve af Orø var mødt frem for at slå katten af tønden foran Orø Brugs. Foto: Jesper von Staffeldt


Fastelavnsfesten startede traditionen tro i kirken, og efter den korte børnegudstjenste var der fastelavnsboller og saftevand og kaffe til de mange fremmødte.

Der var mødt så mange frem at kaffen hurtigt slap op, hvorpå Deres udsendte medarbejder henvendte sig til præsten og spurgte: Kirsten har du ikke nogle bønner?. Men det viste sig det var nogle andre bønner, der var brug for!.

Herefter blev resten af arrangementet forlagt til pladsen foran Brugsen, hvor først børnene slog katten af tønden. Det gik uden problemer, men værre var det, da det var de voksnes tur. Det var en meget, meget solid tønde og når der til start fløjtede rundt med træstumper, så var det ikke fra tønden, men derimod fra køllerne. Tømmer-Lasse måtte adskillige gange hjælpe tønden lidt på gled med en økse, men der gik meget, meget… meget lang tid før den blev slået ned af en repræsentant fra det stærke køn: En kvinde.

Se også: slideshow fra Fastelavn på Orø og Web-TV:Fastelavn på Orø

En kommentar

Leave a Reply