Læserbrev: Igen en dyr it-skandale

Holbaekonline.dk har modtaget dette læserbrev fra byrådsmedlem Bjarne Kongsted (V).

Igen en dyr it-skandale

– Vi tager ansvar, fordi vi føler en stærk loyalitet overfor vores kunder, kolleger og verden omkring os.

Det kan man læse på it-virksomheden CSC`s hjemmeside. CSC er leverandøren af det nu droppet it-system POLSAG som skulle være installeret hos politiet. Det kommer til at koste de danske skatteydere den nette sum af 500 millioner.

Så sent som i 2010 udtrykte Justitsministeriet bekymring i forbindelse med en økonomisk ekstrabevilling på 165 millioner. Det blev åbenbart ved bekymringen. Ingen i Folketingets Finansudvalg anede uråd, eller ønskede en forklaring på hvorfor projektet pludselig skred fra den oprindelige bevilling på 153 mio.

Et telefonopkald til Bornholms Politi kunne måske have fået de ansvarlige på andre tanker. Politiet på Bornholm har ageret prøveklud for it-systemet og har fra starten været dybt frustreret over systemets mangelfuldhed.

Det kan undre, at den ansvarlige politidirektør på solskinsøen ikke har givet lyd fra sig. Rigspolitichefen har klogelig valgt at tage opstilling ved håndvasken. Han blev først orienteret om systemets dårligdomme da han helt tilfældigt var på besøg på Øen i sidste uge? Selv betydelige overskridelser og manglende levering har ikke fået politiets øverste ledelse til at reagere.

Man forstår bedre hvorfor der bliver længere og længere mellem man ser en politibil på gaden. Skandalen svarer til 1000 årsværk.

Hvis CSC lever op til deres vision fra hjemmesiden, kunne de starte med at sende en check på 500 mio. retur til politiet og dermed de danske skatteydere. It-virksomheden kunne samtidigt vedlægge en undskyldning over den manglende leverance i 2009. Firmaet har valgt en anden strategi – flyverskjul og larmende tavshed.

Nu bliver det så Rigsrevisionen der skal granske det mere end otte år lange fiasko-forløb. Hvem tør spå om udfaldet – det tør jeg!

Bjarne Kongsted
Byrådsmedlem i Holbæk (V)

Denne artikel er publiceret den 6. februar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply