Ny Musik & Kulturforening på Orø

Knap tyve Orøborgere og seks bestyrelsesmedlemmer var mødt op i Værestedet i Orøhallen, da den nye Musik- & kulturforening skulle præsenteres. Foto: Jesper von Staffeldt.


En ny musik og kulturforening så søndag dagens lys på Orø.

Lad os for én gang skyld starte med konklusionen først: Vi har masser af ideer, nu mangler vi blot nogle lokaler og nogle penge!. Sådan sagde John Westergaard i et videointerview med Holbaekonline.dk´s medarbejder efter et møde på Værestedet i Orøhallen, hvor en ny forening så dagens lys.

John Westergaard er en af initiativtagerne til den nye forening, hvis formand er den tidligere forpagter af Orø Forsamlingshus Clay Green.

Foreningen blev oprindelig dannet for at bakke op om Clay Green, så han kunne fortsætte som forpagter af forsamlingshuset, efter at Holbæk kommune villle sælge forsamlingshuset for 1 krone.

Men Clay Green er nu rykket ud af forsamlingshuset, og den nuværende bestyrelse – som har fået forlænget sit mandat af kommunen – leder nu efter en ny forpagter.

Den nye forenings opgave er nu ikke mere at bakke op om Clay Green i hans kamp om forsamlingshuset, men at fremme kultur og musiklivet på Orø.

Den nye forening vil lede med lys og lygte efter støttekroner hos diverse fonde i både privat og offentlig regi, så man kan arrangere musikfester, dilletantforestillinger, og finde øvelokaler til de mange musikere på Øen.

Man går endvidere med seriøse planer om at kunne købe den gamle brugs, og her kunne Real Dania-fonden være en fornuftig mulighed.

Efter mødet mødte Deres udsendte medarbejder en af deltagerne i Brugsen, og hun sagde spontan: “Det er ikke foreninger og Væresteder vi mangler på Orø, men publikum!”. Hertil svarede Deres udsendte medarbejder med et glimt i øjet: “Måske ville det hjælpe, hvis man lukkede for TV-signalerne på Orø et par dage om ugen”.

Se nedenstående videointerview med John Westergaard.

Denne artikel er publiceret den 5. februar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • jesper von staffeldt

  Fra den nuværende bestyrelse af Orø forsamlingshus har vi modtaget følgende :

  Orø Forsamlingshus

  Indkaldelse til Borgermøde den 29. februar 2012, kl. 19.30 om og i Orø Forsamlingshus med følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent og stemmetællere

  2. Formandens beretning

  3. Fremlæggelse af revideret regnskab

  4. Indkomne forslag

  5. Valg:

  Bestyrelsesmedlem: Knud Noppenau, modtager genvalg
  Rie Madsen, modtager genvalg

  Bestyrelsessuppleant:
  Birte Fruerled modtager genvalg

  Erna Jensen modtager ikke valg
  Revisorer : Lene Hansen modtager genvalg
  Claus Gulstad modtager genvalg

  Revisorsuppleant: Erik Jensen modtager genvalg

  6. Eventuelt

  Forslag skal være formanden, Jens Rasmussen Vestre Strandvej 21, i hænde senest den 16. februar 2012

  Venlig hilsen
  Bestyrelsen

Leave a Reply