Kan Nordvest FC overleve i 2. division?

Martin Koch er en af de spillere, der skal holde Nordvest FC over nedrykningsstregen. Foto: Rolf Larsen.

Det har indtil videre været en turbulent sæson for Nordvest FC. Efter at måtte se drømmen om 1. division blive knust i sommers, har holdet oplevet lidt af en nedtur hen over efterårssæsonen.

Ambitionerne er for nedadgående
Efter drømmen brast var det et mentalt træt Nordvest FC, som tog hul på en ny sæson. Så træt, at cheftræner Thomas Maale allerede i august fortalte bold.dk at “målsætningen er top fire. Det er det, vi sigter efter”. I vinterpausen er det mål blevet endnu mindre, nu vil man bare gerne sikre sig en plads i 2. division.

Farvel til rutinerede spillere
Efteråret bød også på et farvel til flere rutinerede spillere. Allerede i sommerpausen forlod Stefan Håkansson holdet. Han havde da nået at spille mere end 250 førsteholdskampe for Nordvest FC og inden da for Holbæk B&I.

Kaan Metin blev vejet og fundet for gammel, så han forlod holdet med udgangen af 2011. Emil Hülz startede i januar i sin nye klub Frederikssund.

Rasmus Tangvig, der kun fik et halvt år i NVFC skiftede til serie 1 klubben Roskilde KFUM, hvor også Toke Morsing har valgt at spille.

Dermed er en stor del af rutinen og erfaringen forsvundet fra Nordvest FC.

NVFC fik i december den tidligere Svebølle og Fremad Valby spiller Mads Thomsen til holdet. Ifølge Nordvest FCs elitechef Carsten Damgaard er man på udgik efter yderligere et par spillere til offensiven, og gerne en topscorer som kan supplere Martin Koch.

Om det er nok til at sikre holdets overlevelse i 2. division, vil de kommende måneder vise.

Lidt for tæt på stregen
Nordvest FC ligger ved vinterpausen på en 7. plads i den samlede stilling i 2. division øst med 20 point. Det er 20 point under Hvidovre, som indtager 1. pladsen i puljen.

Til gengæld er der ikke særlig langt ned til nedrykningsstregen. I øjeblikket er det Avarta (17 point), SC Egedal (14 point), BSV (13 point) og BGA (2 point), der ligger under stregen.

Nordvest FC kan altså ikke slappe af i foråret, men må kæmpe for at beholde pladsen i 2. division.

Første kamp i foråret spilles lørdag d. 31. marts på udebane mod BGA – og her burde NVFC nemt skaffe sig en udebanesejr og dermed point i regnskabet.

Denne artikel er publiceret den 29. januar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply