20. juli 2024

Tre af vore lokale Bryggerier har stadig næsen fremme ved større Ølsmagnings-arrangementer som det i Frederikssund i dag lørdag. Her er det Holbæk Bryg. Foto: Jesper von Staffeldt.

Tre af vore lokale Bryggerier har stadig næsen fremme ved større Ølsmagnings-arrangementer som det i Frederikssund i dag lørdag. Her er det Holbæk Bryg. Foto: Jesper von Staffeldt.
Det kan være svært at trække folk af huse en grå trist og kold januar måned. Men når emnet er øl, så går det nu let nok. Især når det gælder det svage køn, nemlig mændende. Således igen i år i Valhalla i Frederikssund, hvor der var ølsmagning, arrangeret af lokalafdelingen af “De danske Ølentusiaster”.

For et par år siden havde det nyhedens interesse, når nye microbryggerier dukkede frem, men de tider er forbi, nu lukker der næsten flere af dissse end der dukker nye frem. Også her har finanskrisen sat sine spor. Øl fra microbryggerier er væsentlige dyrere end f.eks. en Hof eller Tuborg, fordi de produceres i små “oplag” og dels fordi der er meget manuelt arbejde forbundet med produktionen. Derfor var det glædeligt at konstatere at Holbæk var repræsenteret af tre lokale bryggerier: HB Bryg, Bryghuset No. 5 og Holbæk Bryghus.

Øl kan få folk af huse som her i Valhalla i Frederikssund. Foto: Jesper von Staffeldt.

Bryghuset No. 5 havde en ny øl med nemlig “Bryghuset No5 Chokolade Bock”, der er brygget på pilsnermalt, hvedemalt og chokolademalt og under kogningen er der tilsat ristede honduranske chokoladebønner – Red Mayan – der giver øllet en mild duft og en eftersmag af chokolade.

Sidste år havde 529 personer fundet vej til ølsmagning i Valhalla. I år regner arrangøerne med, at mindst ligeså mange har lagt vejen forbi.

3 thoughts on “Øl i litervis: Lokale bryggerier viste sig frem i Frederikssund

Comments are closed.