Minister orienterede Folketingets socialudvalg om Skarridsø-rapporten

Socialminister Karen Hækkerup har orienteret Folketingets Socialudvalg om KL's rapport om Skarridsøhjemmet.

Socialminister Karen Hækkerup har orienteret Folketingets socialudvalg om undersøgelsen af Skarridsøhjemmet.

I forbindelse med Ekstra Bladets artikler i august sidste år om behandlingen af beboere på Skarridsøhjemmet bad den daværende socialminister Benedikte Kjær om at se KL’s rapport om forholdene på Skarridsøhjemmet samt en redegørelse fra Holbæk Kommune, så snart det var udarbejdet.

Da KL var færdig med deres undersøgelser, sendte Holbæk Kommune rapporten videre til ministeren sammen med kommunens uddybende kommentarer.

Minister orienterede socialudvalget
I tirsdag orienterede så den nuværende socialminister Karen Hækkerup Folketingets Socialudvalg om sagen.

I brevet skriver ministeren bl.a.:

“I rapporten er der ikke fundet grundlag for at kritisere medarbejderne eller ledelsen på Skarridsøhjemmet eller Holbæk Kommune.”

Ministeren skriver også:

“Der er dog punkter, som konsulenterne anbefaler, at lederen af Skarridsøhjemmet og/eller Holbæk Kommune arbejder videre med, herunder medicineringsregler og praksis samt plejesituationen i forbindelse med overgangen mellem nat- og dagvagt.”

Kommunen: Vi har fulgt op på rapporten
Holbæk Kommune oplyser i dag i en pressemeddelse, at man har fulgt op på de punkter, som konsulenterne anbefalede, at der blev arbejdet med.

I samme pressemeddelelse siger Borgmester Søren Kjærsgaard:

– Jeg er glad for, at Folketingets socialudvalg nu også har fået lejlighed til at se KL’s tilbagevisning af anklagerne. Jeg hæfter mig desuden ved, at socialministeren eksplicit nævner, at KL ikke har set grund til at kritisere medarbejdere, ledelse eller Holbæk Kommune.

Dokumentation:
* Socialministerens brev til Socialudvalget (.pdf fil)
* Kommunens redegørelse til socialministeren (.pdf fil)

Læs også: Alle artikler om Skarridsøhjemmet.

En kommentar

  • Inge Merete Christensen

    Kommunernes Landsforening (KL) undersøger sig selv, det virker helt forkert. KL vil ikke tro på hvad en ung journalistelev skriver i Ekstra Bladet (E.B.) om sine oplevelser på Skarrisøhjemmet. E.B. har vel fået nys om, fra noget personale og pårørende, hvad der foregår der?!! Det lyder mærkeligt at E.B. sender en journalist studerende 3 uger som ferie afløser, UDEN at have en god begrundelse. Jeg tror også på, at noget personalet har fortalt om de dårlige forhold til E.B.s medarb., da han med egne øjne har set hvad der foregik!! Hvor er det trist at han, efter offentlig gørelsen af forholdene på Skarridsøhjemmet, ikke har erfaring til at svare for sig, da han bliver bombarderet af spørgsmål fra andre kritiske journalister. Han er så grøn at han heller ikke vil hænge sine kilder ud, flot!! MEN – hvad er det for nogle krystere der ikke turde stå frem da det i nyhederne var på sit højeste?? I kunne jo kun blive fyret og hvad så?? Og pårørende i måtte værne om jeres kære!!!?? Hvad er der kommet ud af ALT det og 135 sider?? Det er også et gæt – een stor MUNDKURV!!! Sørgeligt – mine udtalelser er kun gisninger, men det er ud fra egne erfaringer andre steder i kommunen. Stå nu frem, jer der gerne vil skabe gode hjem og arbejdspladser.

Leave a Reply