Ingen teaterkrise på Holbæk Teater

ens Andersen i Holbæk Teaters Juleforestillng ”This is Christmas” Fotograf: Mie Neel

Mens at man gør klar til endnu en fyringsrunde på nationalscenen, har man på Holbæk Teater svært ved at få armene ned, af begejstring over resultaterne for 2011.

– På Holbæk Teater er der ingen teaterkrise publikum strømmer til, og vi kan måle fremgang på alle fronter, fortæller Teaterdirektør Kristoffer Møller Hansen.

De to teaterdirektører Kristoffer Møller Hansen og Brian Kristensen har været på Holbæk Teater i tre kvart år. Senest har de haft stor succes med ”This is Christmas”, en teaterkoncert over julens salmer og sange. En morsom og rørende juleforestilling, hvor eksempel ”Rudolf med den Røde Tud” blev sunget af en afdanket alkoholiker, ”Søren Banjomus” blev til en våd firma-julefrokost, og ”Glade Jul ”blev leveret i bedste Bollywood stil. Den noget utraditionelle teaterkoncert fordoblede besøgstallet, sammenlignet med andre års juleforestillinger.

De to teaterdirektører mener selv at det er mange ting, der skal gå op i en højere enhed for at lokke flere i teatret. Blandt andet har en klar profil, bredde, kvalitet og aktualitet samt store navne på plakaten, været vigtige elementer i teatrets succes.

Stor succes med kønsopdelte arrangementer
Holbæk Teater har igennem mange år, haft stor deltagelse til sine ”Saloner” som alle har haft det fællestræk, at publikum for mulighed for at møde særligt inviterede gæster, der inspirerer, udfordre og underholder salonernes deltagere.

Champagnesalon – Kun for kvinder, blev fra start en stor succes og man har nu været nød til at udvide salonerne, for at kunne tilfredsstille efterspørgslen. Til marts åbner en salon, denne gang kun for mænd og Holbæk Teater lover at der er lagt op til lige så stor underholdning, som i kvindernes salon.

Ud over de to kønsopdelte saloner, afholder teatret også den succesfulde Seniorsalon, der nu har over 600 medlemmer, og fra maj den nye Erhvervssalon som er blevet til i samarbejde med Holbæk Regionens Erhvervsråd.

Lisbet Dahl på Holbæk Teater
En del af teaterdirektørernes nye satsning, er at få store navne til Holbæk Teater og næste store navn der gæster Holbæk Teater er Lisbet Dahl, der onsdag den 15. februar kl. 14.00 giver en personlig fortælling, om sit liv og karriere.
Hvor fortællingen føre hen vides ikke. Men teatret lover, at hvis der er noget man ikke har fået svar på, så bliver der mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Lisbeth Dahls fortællearrangement på teatret, er blot et af mange kendis besøg som Holbæk Teater, får i løbet af denne sæson, hvor blandt andre Kirsten Siggaard afholder syngearrangement og stand-up, komikeren Mick Øgendahl byder på en stor vidunderlig gang Spas.

Billetter bliver revet væk
Der er det seneste halve år virkeligt kommet gang i forsalget til teatrets forestillinger og arrangementer. Styrket forsalg og udsolgte arrangementer er ved at være dagligdag på Holbæk Teater, og teaterdirektørerne opfordrer publikum, til at være tidligt ude for at sikre sig billetter.

– Vi oplever helt afgjort en ændring i publikums billetkøb. Den nye tendens er at publikum, er langt tidligere ude end før for at sikrer sig billetter. Vi føler det er et rigtig godt tegn på at vi leverer en tilfredsstillende varer, og det er selvfølgelig noget vi glæder os over her på teatret. Teaterkrise!? Nej ikke hos os, slutter teaterdirektørerne Kristoffer Møller Hansen og Brian Kristensen.

Denne artikel er publiceret den 25. januar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply