5. december 2023

Holbæk Byorkester var blandt de optrædende ved søndagens nytårskoncert på Realskolen. Foto: Rolf Larsen

Holbæk Byorkester var blandt de optrædende ved søndagens nytårskoncert på Realskolen. Foto: Rolf Larsen
Der var næsten udsolgt til søndagens nytårskoncert på Realskolen i Holbæk.

Knap 400 publikummer havde købt billet til koncerten, der var arrangeret af Holbæk Musikalske Aftener.

Realskolens Teatersal var festligt pyntet op og publikum sad ved borde og nød kaffe og kransekage, øl og sodavand under koncerten.

Det var Holbæk Gardens tambourkorps, der fik æren af at starte koncerten. Det skete med en japansk komposition, derfter spillede hele garden et Disney popouri og dermed var koncerten for alvor igang.

Tumburmajor Line Vester (tv) blev hædret af formanden for Kultur og Fritidsudvalget Emrah Tuncer (th). Foto: Rolf Larsen.
Fra Sydafrika til hæder
Inden garden spillede sit sidste nummer, blev tamburmajor Line Vester hædret af formanden for Udvalget for Kultur og Fritid Emrah Tuncer. Anledningen var, at Line Vester i november 2011 genvandt titlen som Danmarks bedste tamburmajor. Line Vester er netop vendt hjem fra Sydafrika.

Line Vester takkede garden for, som hun sagde “uden dem, kunne jeg ikke vinde. Det er den bedste garde i Danmark”.

Holbæk Garden sluttede meget passende deres del af koncerten af med titlen sangen fra tv-serien Venner.

Sang
Efter Holbæk Garden var det Holbæk Sangkors tur til at gå på scenen. Koret er Danmarks ældste folkekor med mere end 160 år på bagen.

Koret gav eksempler på sin kunnen og sluttede af med Beatles sangen ‘When I’m Sixtyfour’.

Louise Pape, der er forsanger i Normann Kvartetten sang danske revy og filmperler. Foto: Rolf Larsen.
Film og revyminder
Eftermiddagens profesionelle islæt kom fra Normann Kvartetten, der i front har holbækkeren Louise Pape. Hun har tidligere gået på Musikalsk Grundkursus. Efterfølgende er hun uddannet klassisk sanger fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Normann Kvartetten, der har taget sin navn efter komponisten Kaj Normann Andersen lagde ud med “Pige Træd Varsomt” fra 1926 og spillede herefter en lang række danske perler fra film og revyer, ikke kun af Kaj Normann Andersen men også f.eks. af Bent Fabricius-Bjerre. På mange af sangene sang publikum med, det skete bl.a. i “Gå med i lunden”, “Glemmter Du, så husker jeg” og “Forelsket i København”.

Efter pausen gik Normann Kvartetten igen på scenen og leverede flere kendte danske sange, herunder “Jeg har elsket dig så længe jeg kan mindes”, “Ta’ med ud og fisk” og “Her i vores hus”. Igen sange, hvor publikum sang med.

Holbæk Byorkester - her udklædt som Jellinge Jernværk ApS. Foto: Rolf Larsen.
Vikinger og byorkester
Efter de danske sangperler, var det Holbæk Byorkester, der indtog scenen. I første omgang dog i form af “Jelling Jernværk” hvor de festligt udklædte spillede “Gorm den gamles honnørmarch”.

Herefter aflagde orkesteret udklædningen og spillede først Johan Strauss IIs Annen Polka og derefter Carl Michael Ziehres Wiener Bürger og Johan Strauss Sr.’s Radetzky March.

Champagne og champagnegallop
Som en perfekt afslutning på en underholdende eftermiddag spillede Holbæk Byorkester og Holbæk Garden H.C. Lumbyes ‘Champagnegalloppen” sammen – i alt 79 musikere.

Der fyldes champagne i glassene. Foto: Rolf Larsen

Under musikken blev champagnen båret ind sammen med et festligt fontaine-show og confetti og mens musikken spillede videre, blev der skænket champagne i publikums glas.

Sammen med orkestrene blev der skålet og ønsket godt nytår og koncerten sluttede af med fællessang; “Tak for alt i det gamle år”.

Se også: Slideshow: Nytårskoncert på Realskolen

1 thought on “Underholdende Nytårskoncert

Comments are closed.