Industrieventyr på Højvang i Holbæk

Produktionschef Bent Christensen ved den første lift, der 100 procent er fremstillet på fabrikken på Højvang. Foto: Denka

I torsdags, den 28. december, rullede den første lift ud af Denkas fabrikshal på Højvang i Holbæk. Dermed er to års produktionspause afløst af høj aktivitet i de haller, hvor Denka liften blev fremstillet indtil 2009. I perioden fra 2009 til september 2011 var Denka en del af den fynske SKAKO-koncern.

– Først i december færdiggjorde vi en lift fra fabrikken i Holbæk, men den var delvist produceret af den tidligere ejer af Denka, og derfor er det først med leverancerne af de to lifte mellem jul og nytår, at vi kan konstatere, at fabrikken i Holbæk igen producerer lifte helt fra bunden, siger Søren Audon, der er administrerende direktør for Denka.

Lift nummer 1 og nummer 2 er afleveret til Denkas tyske forhandler og samarbejdspartner Rothlehner Arbeitsbühnen GmbH.

Arne Jensen giver liften den sidste klargøring inden afsendelsen til Tyskland. Foto: Denka


For produktionschef Bent Christensen og en række af de oprindelige Denka-medarbejdere var afsendelsen af de første lifte en særlig begivenhed:

– Den 26. september rykkede vi ind i de tomme haller, og nu har vi resultatet af det store arbejde, der er gjort siden da. Det var et stort øjeblik for alle, siger han.

Bent Christensen blev i 1968 ansat hos Hansen & Skov, der dengang fremstillede støbeforme til betonindustrien. Senere gled den produktion ud til fordel for liftene, og Bent Christensen var med til at producere den første prototype af Denka liften i 1976.

At dømme ud fra ordrebeholdningen tegner fremtiden gunstig for Denka:

– Vi har indført en række forbedringer i form af ny elektrisk styring og ny hydraulik, og dermed signalerer vi også, at produktudviklingen er vigtig for Denka, siger Bent Christensen.

Han oplyser, at der lige nu er bestilt lifte til at belægge de næste fire måneder. Heriblandt syv lifte, som er bestilt til USA.

Hos Denka forventes det, at der i løbet af det nye år skal produceres godt 120 lifte.

– Vi oplever lige nu, at en række af de tidligere kunder vender tilbage til os, fordi de ved, at liften igen bliver produceret i en 100 procent fokuseret virksomhed, siger Bent Christensen, der sammen med kollegerne har fejret ’fødslen’ af de to første lifte med et glas champagne.

Få dage inde i det nye år forlader næste lift fabrikken på Højvang, og derefter vil der i gennemsnit blive sendt to-tre lifte på gaden hver uge resten af 2012.

Denka har siden tilbagekomsten til Holbæk skabt 23 arbejdspladser. Forventningen er, at der inden for kort tid skal ske yderligere ansættelser.

Denkas genåbning i Holbæk er bl.a. blevet mulig via en investering fra CAT Invest Zealand.

Leave a Reply