Forarbejde til klatrepark er i gang

En klatrepark i Holbæks trætoppe kan snart blive en realitet.

Projektet med en klatrepark, hvor børn og voksne kan nyde udsigten til park og fjord, mens de kravler rundt i trætoppene bakkes op af Holbæk Kommune.

Sidesporet, der også står bag bl.a. Grand Bio, IsRosen og Holbæk Vandrerhjem, har styr på økonomien og er klar til at drive parken.

Formanden for Udvalget for Kultur og Fritid glæder sig over udsigten til en klatrepark:

– En klatrepark i Holbæk er en fantastisk idé. Lige siden vi hørte om det første gang, har vi set de mange muligheder ved sådan en utraditionel park. Vi holbækkere kan få nogle sjove og skønne oplevelser, og vi kan også tiltrække eventyrlyste turister, fortæller udvalgets formand Emrah Tuncer.

Udvalgsformanden peger også på det sundhedsmæssige perspektiv:
– Det kan være vanskeligt at trække børn og unge væk fra computerskærmene, men jeg gad godt se den teenagedreng, der siger nej til at køre i svævebane gennem skoven. Jeg tror, det bliver rigtig sjovt, og jeg skal nok være den første til at tage turen.

Før de første svævebaner og rebstiger kan sættes op, skal en masse forhold falde på plads.
Holbæk Kommune afventer udtalelser fra forskellige offentlige myndigheder omkring projektet.
Blandt andre skal Kystdirektoratet høres, fordi Sidesporet ønsker, at svævebanen slutter over vandet tæt på Tyrkisk Bad og Søbadet Venedig.
En af de ting, der har været usikkerhed om, er placeringen i Strandparken. Holbæk Kommune fik i sin tid Strandparken foræret, og der har været tvivl om, hvorvidt parkens gavebrev stod i vejen for at etablere en klatrepark. Kommunen har imidlertid spurgt eksperterne i Justitsministeriet til råds, og de har udtalt, at der ingen juridiske problemer er i at placere en klatrepark i Strandparken.

Om klatreparken udelukkende skal ligge i kanten af Strandparken, eller om den – som først foreslået – skal strække sig over både Strandparken og Lunden, er endnu ikke faldet på plads.
Udvalget for Kultur og Fritid behandler dette spørgsmål på deres møde den 19. december.

– Vi i udvalget kan godt forstå, at de nærmeste naboer kan blive usikre på, hvad der skal ske, men jeg vil understrege, at vi tager alle de hensyn, det er muligt. Vi sørger for, at der er god afstand mellem boliger og aktiviteter, og vi er også meget opmærksomme på at begrænse eventuelle støj- og trafikgener, forklarer Emrah Tuncer.

Udvalgsformanden fortæller desuden, at man forventer at have de sidste forhold på plads omkring årsskiftet, så projektet omkring klatreparken kan sendes i offentlig høring i starten af det nye år.

Denne artikel er publiceret den 17. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply