SKAT tog politiet med til kontrolaktion på byggeplads

SKAT fik hjælp af politi med hunde, da man tirsdag kontrollerede en større byggeplads i Holbæk.

Kontrolaktionen var en opfølgning fra begyndelsen af november, hvor SKAT oplevede, at flere udenlandske arbejdere forsvandt som dug fra solen ved synet af SKAT. Så denne gang havde SKAT allieret sig med politiet, som havde medbragt fem hunde.

– En enkelt mand forsøgte at stikke af, men der var en politihund ved hver eneste udgang, så flugten blev hurtigt indstillet, fortæller projektleder i SKAT Allan Kok.

SKATs medarbejdere mødte cirka 20 virksomheder, med cirka 50 bygningsarbejdere på pladsen. Der var to udenlandske virksomheder, som begge var korrekt registreret i RUT (Registret for Udenlandske Tjenesteydere). Tre bygningsarbejdere fra Afrika havde alle både arbejds- og opholdstilladelse.

– Men det er jo ikke nok at have tilladelserne i orden. Man skal også betale skat af lønnen, og der stødte vi på problemer. De tre var meget i tvivl om hvilket firma, de arbejdede for. Deres historier om, at de lige var startet i dag, og at de ventede på at chefen kom med kontrakten var vist lidt langt ude på savannen, siger Allan Kok og fortsætter:

– Men et par af dem havde vi mødt ved den tidligere aktion, og chefen, som de ventede på, fandt vi nede i en kælder. Han havde ikke gjort noget forsøg på at kontakte sine nyansatte i de timer, vi var på pladsen. Virksomheden kan forvente en nøjere gennemgang af deres forhold, og vi vil have et skærpet fokus på dem fremover.

Denne artikel er publiceret den 14. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply