Undgå juleindbrud

Arkiv foto: Hans Slegers.

Julemåneden er stadig højsæson for indbrudstyven. En del af løsningen er mere organiseret nabohjælp.

Ifølge politiet frygter op mod 40% at blive udsat for indbrud, alligevel er vi i dette land langt dårligere til at sikre vores hjem end vores nabolande er.

I England nabohjælper de, I Holland lovgiver de, i Sverige tager kommunerne medansvar, mens vi i Danmark har stor tradition for at forsikre, har vi mindre tradition for at sikre vores boliger.

Hjælp hinanden og gør det sværere for tyven
Projektleder i Nabohjælp Lone Harlev, mener at alle kan påvirke trygheden i nærområdet og ikke mindst antallet af indbrud:

– Nabohjælp er et godt og ikke mindst et gratis middel til at skabe liv og opsyn i kvarteret. Lav aftaler med dine naboer, også helst med flere end de 2 nærmeste, meget genre i en mere organiseret form med de 10-15 nærmeste naboer. Jo færre naboer der indgår i nabonetværket, jo mere sårbart er netværket. Og at nabohjælpen virker viser international forskning og så står vagtsomme naboer faktisk øverst på indbrudstyvens ”Hadeliste”, fordi tyven risikerer at blive opdaget. Nabohjælp er, når du hjælper en indbrudstyv med ikke at begå indbrud!, Siger Lone Harlev og fortsætter:

– I forhold til teknisk sikring handler det om sund fornuft. Gå en tur rundt om dit hus, kig på det med tyvens øjne, hvor er det let at komme ind, hvor kan man stå i fred og ro bag en høj hæk og skrue et vindue af. Ligger der værktøj og haveredskaber og flyder i haven eller i et ulåst skur eller garage.

– Dernæst handler det om at gøre huset så stærkt, at det kan modstå et angreb fra simpelt værktøj (skruetrækker, dækjern mv.) Du behøver ikke at lave din bolig om til en fæstning, tal med din nabo og vurder den reelle risiko for indbrud i jeres boligområde, slutter Lone Harlev.

Denne artikel er publiceret den 10. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply