Ny turistbutik skal ligge på Holbæk Museum

Arkiv foto: Hubertus.

Turistbutikken skal fremover ligge på Holbæk Museum. Arkiv foto: Hubertus.

Holbæk Regionens Erhvervsråd, som fra nytår skifter navn til Holbæk Erhvervsforum, overtager driften af den nedlagte turistforening og placerer turistbutikken hos Holbæk Museum.

Turistbutikken drives indtil nytår fra den kendte adresse på Jernbaneplads i Holbæk.

Holbæk Museum og Holbæk Regionens Erhvervsråd har indgået en 3-årig aftale om, at turistbutikken fra nytår drives af museet i Klosterstræde, hvor der indrettes en turistcafe udstyret med alt relevant informationsmateriale og IT udstyr, så gæsterne på egen hånd kan orientere sig om de mangfoldige oplevelsesmuligheder. Turistkontoret, som får navnet Visit Holbæk, bemandes, så gæsterne fortsat kan få personlig betjening. Butikken vil fortsætte med salg af det elektroniske gavekort og salg af billetter.

Den praktiske flytning af turistkontoret finder sted i første uge i januar, og fra 12. januar forventes den personlige kundeservice at være på plads. Den nye turistcafe forventes åbnet i løbet af foråret efter omfattende renovering og nyindretning.

– Med den nye aftale kan både Visit Holbæk og Holbæk Museum drage fordele af de synergier, som skabes med etableringen af et bemandet turistkontor på museets adresse, udtaler museumsleder Eskil Vagn Olsen. Han forventer at ansætte den ene af de to nuværende medarbejdere på turistkontoret.

Direktør Kenny Jensby, Holbæk Regionens Erhvervsråd er glad for det nye samarbejde:

– Da det stod klart, at vi fra årsskiftet ville få ansvaret for turismeudviklingen, var det vigtigt for os at outsource turistkontoret til en kompetent aktør med en god beliggenhed. Holbæk Museum er et naturligt valg, og med den nye turistcafe går vi efter at sætte nye standarder på dette område, siger Kenny Jensby.

Aftalen indebærer, at Holbæk Erhvervsforum vil tage sig af de opgaver, som retter sig mod de virksomheder, som lever af turisterne, mens Museet i den nye turistcafe vil få den direkte kontakt til turisterne. I de kommende år vil der blive satset på udvikling og koordinering af turismeoplevelserne i samarbejde med aktørerne i Holbæk kommune og de to nabokommuner Odsherred og Kalundborg.

Denne artikel er publiceret den 25. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply