Socialdemokraterne ville have højere løn fra næste år

Et af de forslag, som byrådet onsdag aften skulle tage stilling til, var, om de skulle have mere i løn – og fra hvornår.

I det fremsatte forslag havde et flertal bestående af V, C, O og F indstillet, at man skulle se på en evt. lønforhøjelse inden udgangen af 2013.

Socialdemokraterne ønskede derimod, at man udnyttede muligheden for at forhøje det vederlag, som byrådsmedlemmerne får, for at passe byrådsarbejdet og det skulle ske allerede fra 2012.

Socialdemokraternes gruppeformand, Sine Agerholm, mente, at en lønforhøjelse vil gøre det nemmere at få kvalificerede folk til at gå ind i lokalpolitik. Hun var også klar over, at lønforhøjelse i krisetider kan være kontroversielt, men derfor mente hun alligevel det var nødvendigt:

– Er det i krisetider vi skal give os selv lønforhøjelse? Ja det mener vi i høj grad at det er.

Det var flere af de andre byrådspolitikere dog ikke enig i.

John Harpøth fra Dansk Folkeparti mente det ville være direkte uforskammet:

– Det er et dårligt signal. Vi er stadig igang med at skære ned. Hvordan skulle vi så kunne give os selv lønforhøjelse? – Jeg mener det er uforskammet, sagde John Harpøth.

Venstres Carsten Andersen mente, at en lønforhøjelse først skulle gælde fra den næste valgperiode:

– Vi vil ikke være med til, at give lønforhøjelse til os selv, sagde Carsten Andersen og fortsatte:

– Vi har lavet en kraftig opbremsning i økonomien i Holbæk Kommune, så det er også et dårligt signal at sende.

Den konservative Kenny Jensby var ikke engang sikker på, at han syntes lønnen skulle stige for det næste byrådsperiode, som Venstre ellers var fortaler for:

– Det er ikke tid til, at vi skal udnytte rammen og bevilge hinanden lønforhøjelse. Og jeg forbeholder mig om det er tid til det i 2013.

Socialdemokraten Jørgen Topsøe mente det nærmest var en pligt at sætte lønnen op:

– Undskyld mig, hvis fagforeningensmanden kommer op i mig, men skulle vi ikke, når der nu er mulighed for det, sætte lønnen op?

Et flertal i byrådet besluttede at man inden udgangen af 2013 evaluerer vederlaget til medlemmer af de stående udvalg, Børn- og Ungeudvalget og projektudvalg.

Denne artikel er publiceret den 10. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply