28. april 2024

Har man pengene, så er der et godt tilbud på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Har man pengene, så er der et godt tilbud på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Jamen til hvad? Det drejer sig ikke om den nye brugs på Orø, som blev taget i brug i august måned 2010, men derimod om den gl. brugs på Bygaden, som blev bygget i midten af 50’erne.

Den har stået tom i mere end et år, og Brugsens bestyrelse vil meget gerne sælge den. Startprisen var næsten 2 mio. kroner, men tilbudsprisen er nu 998.000 kr. Og gad vide om prisen kan ryge endnu længere ned?

Der har mildt sagt ikke været den store interesse for at købe bygningen, som på 1. sal indeholder en lejlighed.

Der har været tanker om at indrette den gl. Brugs til ungdomsklub, kulturhus og Ø-kontor, men ideen er strandet på det næsten alle mangler iøjebelikket: Penge.

Holbæk kommune har sagt nej til at støtte et sådant projekt.

Så står en af vore læsere og mangler en gl. Brugs, som ikke er det man kalder et håndværkertilbud, men som dog trænger til en kærlig hånd, så kan man henvende sig til Orø Brugs bestyrelse.

Undertegnede tog, kort før den gl. Brugs lukkede, en hel serie billeder både uden- og indendørs. De ligger nu og fylder op på computerens harddisk, så inden de bliver slettet, vil jeg da lige give læserne på Orø (og gæster som ser med) en mulighed for et nostalgisk tilbageblik.

Se billederne fra gl. Brugs her.

3 thoughts on “Orø: Brug Brugsen

  1. Jeg kan li den nye brugs for det bedre sortiment, som er muligt med den meget mere plads man har fået, men når jeg kikker billederne igennem, må jeg også sige at jeg savner den gamle brugs… den var bare mere hyggelig og rigtig landsby/ø agtig efter mit hoved. ak ja… men tak for tilbageblikket Jesper, det var nu dejligt.

    Jeg håber dog at man kan komme af med den gamle brugs, til nogen som vil lægge tid og penge i at få det til at se hamrende godt ud, og ikke mindst måske lave noget der som bringer livet tilbage til den gamle bygning.

  2. Tænk,hvis man havde penge! Så kunne den gamle brugs bruges til genbrugsbutik!Der er alt for meget,der bare blir smidt ud.Da hverken kirkens korshær el.kommunekram vil komme til Orø og hente ting!Og da der er mange ældre her med mange ting,ville det være alletiders med et sted,hvor man kunne aflevere gamle og brugt ting.

  3. den var hyggelig og den nye er super.
    jeg kunne ønske at ved at vi støtter den nye brugs så kunne bestyrrelsen der ønske at støtte øen ved at donere den gamle bygning til et ungdoms og kultur hus – der kunne være spækket med ungdomsklub, foreningsliv – til de foreninger der ikke rigtigt høre til nogle steder men som eksisterer, kunstudstilinger, små kunstværkteder,musik, scene med mere og endnu mere og også gerne som Marie siger en GENBRUGSEN – det ville da klæ´øen ;o)

Comments are closed.