I den gode smags tjeneste

Denne artikel er publiceret den 14. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

I denne weekend har Andelslandsbyen Nyvang fokus på glemte danske madtraditioner.

I Skoletjenesten står de 3 velbevarede og ernæringsvenlige husholdningslærerinder klar til at demonstrere grisens fortræffeligheder og tilbyde glemt retter fra Matadorseriens tid.

Den røgede skinke og flæskesiderne er i erfarne hænder og den kogte kødfarsrand, som ikke alle brød sig om, faldbydes. Tilbehør og gemyse tilberedt som i en svunden tid ledsager selvfølgelig retterne, som kan erhverves til rimelige priser og betjeningen er som altid høflige velklædte tjenere.

Roskilde øl og snapsemesterlauget er klar med smagsprøver. Den fine chokoladedame fremviser sine specialiteter og den store kærre er fyldt med årstidens salgsklare, friske grøntsager fra Lammefjorden.

Sildemesteren fra Djursland ryger, sælger og uddeler smagsprøver på hans røgede sild og fiskefrikadeller, der alle er fremstillet på ”gammeldaws” maner. Imens fortæller han anekdoter og fakta om sildens historie.

”Og hvad Sildemesteren ikke ved om sild er vist ikke værd at vide”.

Der serveres gammeldags røget skinke med stuvede kartofler, æbleflæsk efter opskrift med aner i vikingetiden og kødfarsrand med gemyse.

Info:
I den gode smags tjeneste – Andelslandsbyen Nyvang
Dato: Lørdag d. 15. og søndag d. 16. oktober 2011 kl. 10 – 16.
Sted: Andelslandsbyen Nyvang, Oldevejen 25, Holbæk

En kommentar

  • jesper von staffeldt

    Det “lugter” af god traditionel mad, specialøl, og hjemmelavet snaps, selvfølgelig , dækker Holbaekonline.dk arrangementet. Kig med på Ho lørdag aften ,og tag selv ud Andelslandsbyen om søndagen. Her på Holbaekonline.dk “ofrer” vi os altid i den gode smags tjeneste

Leave a Reply