Klumme: TV2 Øst siger farvel til Holbækredaktionen

Denne klummes forfatter, Jesper von Staffeldt.

Da TV2/Øst blev “født”, blev det besluttet at lægge hovedsædet i Vordingborg – den sydligste by på Sjælland. Det er ikke en logisk beslutning, men er ligesom beslutningen om at lægge TV2 ´s hovedsæde i Odense, politisk bestemt. Tv2/Øst dækker geografisk et meget stort område fra Nykøbing Sjælland til Nykøbing Falster. Derfor besluttede man engang i 90érne at oprette en lokalredaktion i Ahlgade i Holbæk, hvor man pt. deler lokaler med DR4-Nordvestsjælland.

Denne lokalredaktion afvikles nu, og begrundelsen er ifølge Tv2/Øst´s direktør Vagn Petersen bl. a. at de nye digitale muligheder overflødiggør en redaktion i Holbæk. Fremover garanterer Vagn Petersen, vil dækningen af Nordvestsjælland være usvækket. Men hertil kan man indsparke en lille fodnote: Det skal han jo næsten sige

Undertegnede, der også er nærværende netavis’ udsendte medarbejder på Orø, har i mange år boet i Nordsjælland, og her var det meget tydeligt, at se TV2-Lorry havde meget vanskeligt ved at få reportage/sendebilen ”Vest for Valby bakke”. Hovedsædet lå på Frederiksberg og medarbejderne boede i Storkøbenhavn. Det gav sig bl.a udslag at seerne i løbet af 5 mdr. fik 9 indslag om narkospøjter der flød på gaderne på Vesterbro, men når så man endelig drog ud i det nordsjællandske, så virkede mange af disse indslag ikke altid lige relevante. De bar mere præg af hvilken lokalavis en tilfældig Tv-journalist havde fået fingrene i.

Inden for den trykte presse gjorde samme tendens til centralisme sig gældende i Nordsjælland: Frederiksborg Amtsavis, der vel nogenlunde svarer til Venstrebladet, begyndte for en del år siden – p.g.a vigende læsertal og hermed dårligere økonomi – at skære lokalredaktionerne væk. Det medførte mindre lokalstof, og færre læsere og så var man inde i en ond spiral, som medførte bladets (midlertige) lukning. Mon ikke man, frem for at lukke Tv2/Øst’s lokalredaktion, ville være bedre tjent med, at dele stationen op i to selvstændige kredse. Kredse som svarer til de to politikredse der dækker TV2-øst ´s sendeområde. Denne klummes forfatter må indrømme, at et færdelsuheld i Holeby på Lolland eller et røveri på en Shell-tank i Vordingborg ikke har min store interesse.

En anden løsning var at give de nye digitale kanaler på Kanal Øst bedre økonomiske muligheder for at producere relevant lokalstof. Her i området har vi bl.a. Østblokken/TV Nordvestsjælland. Det ville måske også være en god journalistisk kravlegård for helt nye unge journalister frisk fra journalisthøjskolen i Århus, frem for direkte at ryge ud foran flere hundrede tusind seere på TV2 ´s regionale stationer. Og her skal jeg meget mandschauvinistisk tilføje: Nogle gange har man lidt på fornemmelsen, at et godt udseende ikke har skæmmet de kvindelige journalisters ansættelsesmuligheder.

Nogle mediehuse, der for nogle år siden kun beskæftigede sig med de trykte medier, har set skriften på væggen og som Næstved Tidende omdannet sig til et mediehus med både papiravis, lokale aviser (med relevant lokalt læsestof), radio, netavis og TV-station, men det vil vel være for FLYVSK at man kunne få den tanke i Ahlgade med et lavt gadenummer.

På Holbaekonline.dk, hvor undertegnede er medarbejder, er vi gået en anden vej: at integrere både tekst, billeder, lyd og video til ét medie således du får alt under en hat. Vi tror på fremtiden med en større integrering af TV og PC via nettet, samt Smartphone m.m . vil give os ret. Og vi har noget i ærmet – bare vent.

Men hos TV2/Øst, har man altså foreløbigt valgt at rykke alle licenskronerne til Vordingborg, hvorfra man lover at dække de aktuelle begivenheder i f.eks. Nykøbing Sjælland, Vig, Kalundborg og Holbæk.

Klummen er udtryk for forfatterens holdning, og er ikke nødvendigvis Holbaekonline.dk’s holdning. Har du lyst til at skrive en klumme? – så skriv til info@holbaekonline.dk

Denne artikel er publiceret den 3. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply