17. april 2024

Danmarks Jægerforbund afholder Jægernes familieweekend i Andelslandsbyen Nyvang.

I Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk kan man, lige før jagtsæsonen er i fuld gang, opleve en weekend, hvor alle former for jagt og jagttilbehør præsenteres.

Programmet omfattende og er enestående af sin art i Danmark. Når jagthornene gjalder kl. 10.00 og flaget går til vejrs er det signal til en weekend med et mylder af publikumsaktiviteter.

Hos skytterne er der mange muligheder for af prøve sine færdigheder i skydning, hvad enten det gælder sortkrudt, lerduer eller laserskydning.

På aktivitetspladsen er der nok at se til. Det vrimler med boder, hvor der fremvises jagt- og fritidsbeklædning. Konservatoren er i fuld gang med at udstoppe en fugl og biavlerne fortæller om deres nyslyngede honning.

Når man tager en tur med hestevognen og kommer ud til husmandsstedet, serverer husmandskonen, ud over kaffe med kaffeerstatningen Rich’s, også smagsprøver på vildtretter.

På tilbagevejen kan man opleve Søstrup Andelsmejeri i fuld drift. Her laves smør og rygeost, som man kan købe med hjem fra den nært beliggende Trønninge Brugs.

Så er det tid til at prøve familiejagtstien eller beundre strand- og havjagtsbådene og biludstillingens firhjulstrækkere, købe frokost i traktørstedet Madam Blå eller nyde den medbragte madkurv i parken bag hovedbygningen.

Hele weekenden er der præsentation og fremvisning af forskellige jagthunderacer, samt se på hundehegn og købe hundefoder. Ved falkejagten begge dage kan man opleve det fantastiske samspil mellem falkoneren og den jagende fugl.

Lørdag forlægges et vildsvin og søndag forlægges et rådyr.

Kort sagt en oplevelse med mange spændende aktiviteter for hele familien, store som små.