Lover grundig undersøgelse af Skarridsøhjemmet

Holbæk borgmester har fuld tillid til, at KLs undersøgelse af forholdene på Skarridsøhjemmet. bliver grundige.


Holbæk Kommune holdt i går møde Kommunernes Landsforening (KL), som skal gennemføre en grundig undersøgelse af forholdene på Skarridsøhjemmet i Jyderup.

Konsulenter fra KL skal stå for undersøgelsen af Skarridsøhjemmet, hvor både Ekstra Bladets anklager og forholdene i øvrigt skal afdækkes til bunds.

– Beboerne på hjemmet skal sikres en god og tryg hverdag, så derfor har vi taget det ekstraordinære initiativ at få lavet en ekstern undersøgelse af stedet. Og viser undersøgelsen, at forholdene ikke er i orden, skal der ikke være tvivl om, at vi straks handler på det, understreger borgmester Søren Kjærsgaard.

Senest fredag modtager Holbæk Kommune et oplæg til undersøgelsens indhold, og derefter kan arbejdet gå i gang. Det er afgørende, at konsulenterne har mulighed for og tid til at gå alle forhold efter i sømmene, og derfor kan der på nuværende tidspunkt ikke sættes en endelig dato for, hvornår undersøgelsen ligger færdig.

Undersøgelsen er uvildig
Foreningen LEVs formand Sytter Kristensen sår i en pressemeddelelse tvivl om KLs uvildighed i forbindelse med undersøgelsen af forholdene på Skarridsøhjemmet.

Borgmester Søren Kjærsgaard har fuld tillid til KLs arbejde og maner kritikken i jorden:

– KL er dem, der har størst ekspertise inden for dette område, og derfor er de det naturlige valg. De har desuden lavet undersøgelser i mange andre kommuner, og erfaringerne derfra viser tydeligt, at de bestemt ikke skåner kommunerne for kritik. Samtidig er det sådan, at når KLs konsulenter laver en personalejuridisk undersøgelse som denne, så skal konklusionerne efterfølgende kunne holde i retten. Der er altså ingen risiko for, at deres undersøgelse ikke er pålidelig, siger Søren Kjærsgaard.

Medarbejdere ser frem til undersøgelse
Borgmesteren samt direktøren og chefen for specialområdet har i dag holdt møde med medarbejderne på Skarridsøhjemmet. Medarbejderne er dybt berørt af situationen, men de er glade for, at forholdene nu bliver undersøgt af kompetente konsulenter.

Læs alle artiklerne om Plejeskandalen på Skarridsøhjemmet

Denne artikel er publiceret den 9. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply