800 kæmper på koreansk

800 kampsportsudøvere indtager fra den 22. juli Tuse Hallen. PR Foto.

Over 800 udøvere af den koreanske kampsport Shinson Hapkido mødes til sommercamp i området omkring Tuse Hallen.

Sommercampen starter den 22. juli og varer i en uge.

Arrangementet i Tuse er nummer 27 i rækken af internationale sommercamps, og i løbet af de syv dage, den varer, vil de mange udøvere fordybe sig i de ældgamle teknikker, arbejde med deres krop og sjæl og ikke mindst optræde for hinanden og andre interesserede.

– På sommercampen træner vi sammen både unge og gamle med det fælles mål at åbne vores bevidsthed og fokusere på de fem grundbegreber i Shinson Hapkido: tillid, respekt, tålmodighed, ydmyghed og kærlighed. Med det udgangspunkt har vi forsøgt at skabe et program med blads til både hvile, sundhed og kulturel udveksling, fortæller Jørgen Løye Christiansen, der er en af arrangørerne fra Shinson Hapkido.

Hapkido i Holbæk
Shinson Hapkido har solide rødder i Holbæk, hvor klubben Holbæk Shinson Hapkido har cirka 60 udøvere fordelt på både børne- og voksenhold. En række af Danmarks bedste Shinson hapkido-udøvere træner desuden i Holbæk, og byen er således hjemsted for både de tre højst graduerede danskere og for den højst graduerede pige-udøver.

Som afslutning på sommercamp’en inviterer Holbæk-klubben til et stort kampkunstshow i Stadion Hallen, hvor blandt andre den koreanske stormester Sonsanim Ko Myong vil give smagsprøver på sin kunnen.

Store arrangementer er godt for kommunen
Brian Ahlquist, der er kultur- og fritidschef i Holbæk Kommune, glæder sig over besøget af de hårdtslående gæster:
– Det er en fornøjelse, at vi i Holbæk Kommune har fået mulighed for at være værtskommune for et spændende sportsarrangement, som i en god uges tid formår at tiltrække ca. 800 mennesker fra flere europæiske lande. Det er på én gang med til at give liv, aktivitet og omsætning for kommunens foreninger, borgerne og handelsliv.
Kultur- og fritidschefen håber derfor, at det ikke bliver sidste gang, Holbæk Kommune kan lægge rammer til et stort kulturelt arrangement. Og det bliver ikke kun ved håb og drømme for endnu et arrangement er allerede sat i kalenderen: det gælder et stort træskibstræf, som skal løbe af stablen i maj 2013.

Leave a Reply