Ny rapport: Stor gevinst ved effektivisering af skolerne i Holbæk Kommune

Store skoler er mest effektive ifølge en ny rapport fra KREVI. Foto: Rolf Larsen.

Større faglighed og mulighed for at spare ressourcer – det er resultatet, hvis man følger rådende i en ny rapport fra det kommunale og regionale evalueringsinstitut KREVI.

Rapporten, som blev udgivet i dag, viser, at Holbæks skoler kan gøre det langt bedre fagligt, hvis undervisningen effektiviseres. Rapporten viser også, at der kan spares ressourcer, hvis effektiviseringen øges.

Hvis man vil spare på ressourerne, så er der et samlet effektiviseringspotientiale på 21,48% i forhold til idag. Vel at mærke uden at ødelægge fagligheden.

Vil man i stedet øge fagligheden, kan man med en effektivisering af de nuværende ressourer få et samlet effektiviseringspotentieale på 16,96%. Dermed ligger Holbæk Kommune blandt de kommuner, som fagligt set vil kunne vinde mest ved en effektivisering.

Ifølge KREVIs rapport, skal effektiviseringen ske ved, at man kigger på hvordan andre skoler gør. De bedste resultater fås ved at finde forbilleder på landsplan. Metoderne til effektivisering omhandler bl.a. at lave skoler på 400-500 elever, som rapporten peger på er den mest effektive størrelse og øge lærernes undervisningstid.

Denne artikel er publiceret den 20. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • jesper von staffeldt

    Holbaekonline.dk har i dag sendt et link til denne rapport til en repræsentant fra hver af partierne i byrådet og bedt dem kommentere den. Spørgmålet vi også har stillet disse repræsentanter er :
    Har Holbæk kommune skåret dybt nok ind til benet ved det sidste skoleforlig, eller er der kun tale om sårbehandling ?
    Vi ser hen til deres svar og offentliggør dem her på områdets innovative netavis

Leave a Reply