9. maj 2024

Et utraditionelt samarbejde mellem Produktionsskolen Nordvestsjælland og kunstneren Karoline H. Larsen skal inspirere til fysisk aktivitet i Strandparken.

Samarbejdet skal føre til en række kropskilte, som som kan inspirere til fysisk aktivitet og leg.

Kropsskiltene er inspireret af de traditionelle piktogramstandere, som kendes fra skove, stier og offentlige parker. Dog er der en afgørende forskel med kunstnerens idé til kropsskiltene, for hvor standerne normalt angiver alt det, man ikke må, giver kropsskiltene idéer til aktiviteterne, de besøgene gerne må give sig i kast med.

– Aktiviteterne bliver udviklet specielt til Strandparken, og de kommer til at tage udgangspunkt i parken og omgivelserne omkring den. Jeg kunne derfor sagtens forestille mig, at vi kommer til at se for eksempel møllesving eller krabbegang, fortæller Laila Gdowski, der er naturvejleder i Holbæk Kommune.

Usædvanligt samarbejde
Hvilke aktiviteter parkens besøgende fremover kan prøve kræfter med, skal cirka 20 unge fra Produktionsskolen Nordvestsjælland og kunstneren Karoline H. Larsen i fællesskab finde ud af. De har stort set frie hænder – men der er dog krav om, at aktiviteterne skal udformes i respekt for den romantiske have og dens unikke funktion, historie og værdi.

Den 27. april har Karoline H. Larsen og de unge og deres lærere sat hinanden i stævne i Strandparken for at finde frem til de forskellige bevægelser, og i dagene derefter vil de i fællesskab og på tværs af fagklasserne udforme og fremstille kropsskiltene.

– Dette særlige samarbejde er en spændende måde at opnå synergi mellem en udøvende kunster og de unge fra omegnen. Eleverne fra produktionsskolen bliver aktive medskabere af det kunstværk, som kropsskiltene jo bliver, og jeg er sikker på, at de kan bidrage med nye spændende idéer til kunsten, siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

I uge 25 bliver kropsskiltene afsløret, så de er klar til byens borgere og besøgende udefra, når vejret for alvor indbyder til udendørs aktivitet.

Staten og Sparekassen Sjælland støtter
– Vi har modtaget 90.000 kr. fra Statens Kunstfond som støtte til initiativet, og pengene er vi naturligvis meget glade for, men det er også en stor glæde, at Statens Kunstfond på denne måde anerkender projektets kvalitet, understreger kultur- og fritidschef Brian Ahlquist.

Han fortæller desuden, at Sparekassen Sjælland har valgt at gå indgå som partner i projektet og samtidig bidrage med 25.000 kr. Kultur- og fritidschefen sætter stor pris på, at en lokal virksomhed på denne måde vil medvirke til at gøre det atypiske samarbejde til virkelighed.

– Vi er glade for at være med i et lidt anderledes projekt, hvor unge mennesker udfordres af en kunstner, og hvor resultatet bliver en ekstra en på opleveren i Strandparken, siger Sparekassen Sjællands ordførende direktør Lars Petersson.