27. april 2024

Byrådet udskyder behandling af den nye spildevandsplan. Foto: Jesper von Staffeldt.

Byrådet udskyder behandling af den nye spildevandsplan. Foto: Jesper von Staffeldt.

Onsdag aften skulle Holbæk Byråd have behandlet den nye spildevandsplan, som efter en vedtagelse skulle sendes i en 8 ugers høringsperiode blandt kommunens borgere.

Der er tale om en meget dyr plan – både for de borgere som endnu ikke har fået kloakeret deres egendom, men også for kommunen/Holbæk forsyning A/S.

Men punktet er taget af dagsordenen oplyser formanden for klima & miljøudvalget samt bestyrelsesformand for Holbæk Forsyning A/S John Harpøth overfor Holbaekonline.dk.

Ifølge John Harpøth er begrundelsen, at der er opstået flere spørgsmål i forbindelse med spildevandsplanen, som ikke er belyst ordenligt.

– Efter behandling af spildvandsplanen for Holbæk kommune i Klima & miljøudvalget, er der opstået en masse spørgsmålstegn især om “Det åbne land”. Og det er sådan, når vi får sådanne nogle spørgsmål på et så sent tidspunkt op til et byrådsmøde, vil vi og jeg især, gerne have tid til at læse dem grundigt igennem og yderligere stille spørgsmåltegn til det her, siger John Harpøth til Holbaekonline.dk og fortsætter:

– Hvis vi ikke har mulighed for det, så mener jeg ikke vi kan få ejerskab til den her plan, og det allervigtigste er, vi “byrødder” er enige om det, der står i planen. Ellers er vi ikke klar på at tage konfrontationen med borgerne, når vi skal ud på borgermøderne og fremlægge spildvandsplanen i høringsperioden.

– Jeg har besluttet, at det ikke er godt nok -det der hidtil er lavet – når der bliver stillet spørgsmål fra borgerne og specielt de de medlemmer, der har været med til at behandle forslaget (i klima & miljøudvalget -red.).

– Så der har været nogle ting, vi ikke har været gode nok til at forklare, og derfor trækker vi forslaget tilbage, og så genbehandler vi det på næste byrådsmøde…. Så laver vi yderligere et temamøde i byrådet, så vi bliver klædt bedre på, slutter John Harpøth.

Læs også: 3.700 husstande skal kloakeres

3 thoughts on “Den nye spildevandsplan bliver udskudt

  1. Når spildvandsplanen er vedtaget ved næste
    – eller næste igen – byrådsmøde, har Holbaekonline.dk i samarbejde med John Harpøth planlagt at lave et møde på Orø, hvor borgerne kan komme og stille spørgsmål om konsekvenserne af denne plan.
    Dette møde , vil i lighed med mødet om Orøs fremtid, blive lagt på Holbaekonline.dk s hjemmeside som supplement til de borgermøder kommunen afholder

  2. Så har Holbæk Kommune IGEN vist sin inkompetance.
    Hvordan kan den store og dyre forvaltning igen og igen lave så mange fodfejl. Det virker som om det mere er reglen end undtagelsen.
    Beslutningsgrundlaget for de beslutninger, som skal føres ud i livet, viser sig den ene gang efter den anden at være dårlige, fulde af fejl og direkte misvisende.
    Og for det meste ryger det bare ud som en beslutning taget på helt forkerte præmisser, se f.eks. færge-sagen.

    Og så stilles politikerne nu overfor nogle få spørgsmål i kloaksagen(heldigvis denne gang før sagen besluttes eller sendes til høring) og man opdager at der igen er alt for mange uafklarede punkter og fodfejl.

    Det er skammeligt og det har en meget negativ påvirkning af kommunens borgere, idet vi allesammen efterhånden forventer PÅ FORHÅND, at det som kommer fra kommunen sandsynligvis er forkert, i værste fald så behæftet med fejl, at vi INGEN tiltro mere har til, hvad der kommer fra vor kommune.

    Tag jer nu sammen !!

  3. Spørgsmålet er, om det overhovedet er lovligt, at Kommunen vil kloakere i sommerhusområder, uden der først er foretaget miljøundersøgelser.

Comments are closed.