26. maj 2024

Tyskerne kommer til Nyvang. PR Foto.

Når Andelslandsbyen besættes af tyske soldater den 1. og 2. Maj, bliver det lidt af et skue
– ikke mindst for de bilglade.

Kort efter kl. 10.00, hvor de første tyske køretøjer ruller ind i Nyvang, vil det vrimle med wehrmacht-soldater, der ivrigt befæster og besætter landsbyen. Det er indledningen til et større totalteater, der vil inddrage publikum, og give et særdeles levende indtryk af besættelsestiden. Både i stort og småt vil man føle sig hensat til tiden 1940-45, når man må tiltuske sig rationeringsmærker for at få en kop kaffe, og tørvene i kakkelovnen udsender deres fæle os.

Og ikke bare de autentiske, tyske Kübelwagen, panservogne, motorcykler og lastbiler vil befærde gaden, men også hestekøretøjer og biler fra det hedengangne ”Zone-Redningskorps” spiller en rolle i krigsspillet. Og som et særligt besættelsesfænomen vil man kunne opleve en pruh-bil, der var en bil med forspændte heste, og forskellige køretøjer med gasgeneratorer. Alt bliver sat i spil, når utallige hoved- og biroller puster liv i de gamle huse i Nyvang, og genskaber et enestående stykke Danmarkshistorie.

Denne weekend er en unik lejlighed til at få en spændende og levende oplevelse af besættelsestiden.