18. juni 2024

Stemningen var god, da Holbaekonline.dk her til eftermiddag besøgte valglokalerne på Realskolen.

En stadig strøm af mennesker var på vej til og fra valgstedet – og selvom mange var i bil, var der hverken kaos eller besvær med at finde en parkeringsplads.

Uden for stod folk og snakkede – både om kommunalvalget og om alt muligt andet.

Indenfor stod enkelte og studerede kandidatlisterne på væggen, mens andre gik direkte hen og fandt en kø ved et valgbord.

I år var der frit valg mellem alle valgbordene på Realskole. Det nye digitale-system levede helt op til forventningerne og fik hurtigt registreret vælgerne, så stemmesedlerne kunne udleveres.

Ved tidligere valg, var valgbordene indelt i distrikter og der kunne derfor være lang kø ved det ene valgbord, mens der ingen kø var ved et andet.

De vælgere som Holbaekonline.dks udsendte talte med ved Realskolen, var alle tilfredse med den nye digital scanning af valgkortet.

– Det to max tre minutter fra jeg kom til jeg var færdig. Og der stod måske syv foran mig i køen, sagde en far, der havde sin datter med nede og stemme.

Bolsjer -med ske
Der har været skrevet en del i den danske presse om hvorvidt Influenza A epidemien ville gøre det af med de traditionelle bolsjer ved valgstederne i år.

Men på Realskolen var der også denne gang farvede bolsjer ved valgbordene – men denne gang var der vedlagt en ske til at tage bolsjerne med.

Holbæk Private Realskole er det største valgsted i kommunen. I alt er der 7.310 stemmeberettigede, som kan afgive deres stemme på skolen.