Elever bagte grønne pizzaer foran Dagli’Brugsen

Børn fra 6. klasse på Holbæk By Skole afdeling Absalon lavede pizzaer i GoCooks mobile køkken. Foto: GoCook

I mandags genlød parkeringspladsen foran Dagli’Brugsen i Ladegårdsparken af ivrige stemmer, da børn fra 6. klasse på Holbæk By Skole afdeling Absalon lavede deres egne pizzaer.

I Coops GoCooks mobile køkken udviklede eleverne 100 % deres egne pizzaer med grøntsager som porrer og pastinak. Dermed bliver den klassiske pizza med pølser og peperoni udfordret til gavn for både sundheden og klimaet.

– I Dagli’Brugsen vil vi gerne være med til at uddanne den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre, fortæller Torben Beske fra Dagli’Brugsen, der har sørget for, at GoCook kom til Holbæk.

Foto: GoCook.


Grøntsager skal ikke være en sur pligt
I GoCooks rullende køkken lærer børn at lave mad. Det er nemlig startskuddet til at spise flere grøntager.

– Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at de skal smage af noget. Og det kræver lidt mere, end når man bare steger noget kød. Derfor er det vigtigt, at børnene lærer at lave mad, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Og der er brug for at lokke børnene ud i køkknet. Coops undersøgelser har vist, at kun 7 procent af børnene er med i køkkenet derhjemme.

GoCook er madlavning på børnenes præmisser
GoCook er børnenes univers, som de bl.a. kender fra TV, fra og fra undervisningsmaterialet GoCook Smagekassen, som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.

Skriv et svar