27. april 2024
Foto: Politiet.

Jafar Mohammad Rida Al Jasiri flygtede fra Østre Landsret i København. I dag blev han anholdt i Tyskland. Foto: Politiet.

Foto: Politiet.
Jafar Mohammad Rida Al Jasiri flygtede fra Østre Landsret i København. I dag blev han anholdt i Tyskland. Foto: Politiet.

Den 29-årige Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri, som i går flygtede fra Østre Landsret i København, er blevet anholdt i Tyskland.

Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri blev i går idømt 8 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt for grov vold med døden til følge i en sag, hvor han havde påkørt en 39-årig familiefar ved Cirkel K-tanken på Valdemar Sejrsvej en oktober aften i 2017. Da han efter dommen skulle køres væk, lykkedes det ham sammen med udefrakommende, at flygte fra politiets varetægt.

Midt- og Vestsjællands Politi udsendte efterfølgende en efterlysning af Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri.

Flygtede via Sverige
I et tæt samarbejde imellem Midt- og Vestsjællands Politi og SEØ, Særlig Efterforskning Øst, der hører under Københavns Politi, førte onsdag eftermiddag til, at tysk politi kunne anholde Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri ved færgen i Rostock.

Politiet har siden flugten tirsdag middag haft en massiv eftersøgning i gang og efterforskningen førte politiet frem til, at den 29-årige befandt sig på færgen imellem Trelleborg i Sverige og Rostock i Tyskland. Dansk politi bad derfor tysk politi om hjælp til at pågribe den 29-årige mand.

Pågribelsen skete omkring kl. 16.00, da færgen kom i havn i Rostock. Tysk politi anholdt manden uden dramatik. Han vil senere blive udleveret til Danmark og indsat i et arresthus.

– Det er meget tilfredsstillende, at den efterlyste igen er i politiets varetægt, så han kan få sin straf” udtaler Politikommissær, Kim Løvkvist, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Midt- og Vestsjællands Politi.

Jarfar Mohammad Rida Al Jasiri kan nu forvente en sigtelse for overtrædelse af straffeloven ved at flygte fra politiet.

Politiet efterforsker fortsat flugtsagen, for at finde frem til de personer, der hjalp ham til at flygte.