27. april 2024

På sit møde fredag morgen beroligede den politiske styregruppe for Vestsjællands Brandvæsen Slagelse Kommune om brandskolen RESCs fortsatte eksistens. Gruppen bestemte samtidig, at Beredskabskommissionen skal spare yderligere tre millioner kroner mere end allerede planlagt.

Vestsjællands Brandvæsens politiske styregruppe behandlede på sit møde fredag morgen en henvendelse fra borgmester Stèn Knuth og byrådsmedlem John Dyrby om at søge Vestsjællands Brandvæsens budget genforhandlet inden udgangen af 1. kvartal 2016.

I brevet foreslås en løsning, som sikrer brandskolen RESCs (Rednings- og Sikkerhedscenter -red.) fortsatte drift og udvikling, efter at det pr. 1. januar 2016 indgår i det nye fælles brandvæsen på Vestsjælland.

Den politiske styregruppe er enig i, at brandskolen RESC skal fortsætte sin drift, og at der løbende skal investeres i udvikling af brandskolen.

– RESC er et vigtigt aktiv for Vestsjællands Brandvæsen, siger styregruppens formand, Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard og fortsætter:

– Det er vigtigt, at vi har en god og tidssvarende uddannelse af vore brandfolk.

– På mødet i dag (fredag -red.) fik vi drøftet den bekymring og utryghed, som Slagelse Kommune har udtrykt i forbindelse med Vestsjællands Brandvæsens videreførelse af skolen. Vi fik i den politiske styregruppe betrygget Slagelses repræsentanter i, at vi ønsker at fortsætte driften og udviklingen af skolen. Det er helt naturligt, at Brandskolen i Korsør fortsat drives efter “hvile-i-sig-selv princippet”, så der sikres løbende investeringer i udvikling af brandskolen”.

Skal spare 3 millioner kroner mere
Den politiske styregruppe besluttede også, at Beredskabskommissionen i 2016 skal udarbejde et forslag til, hvordan der med virkning fra budget 2017 kan gennemføres en effektivisering på kr. 3. mio. udover det som allerede er indarbejdet i budgettet for 2016 og frem.