Kvindelig landbrugselev får erstatning for fyring

En kvindelig landbrugselev har fået 20.000 kroner i erstatning efter hun blev fyret som landbrugselev.Det skriver Fagbladet 3F.

En død so var medvirkende årsag til, at 25-årige Charlotte Rosenfeldt Gervold blev fyret som landbrugselev hos et selskab med tilknytning til godset Kongsdal ved Mørkøv i Vestsjælland.

Ifølge Fagbladet 3F var hun i januar på arbejde i en kollegas afdeling, hvor der efterfølgende blev fundet en død so under en stak halm. Ifølge firmaets driftsleder skulle soen have været fjernet fra stalden under Charlotte Rosenfeldt Gervolds vagt. Hun fik en advarsel. Og kort efter ophævede firmaet elevens uddannelsesaftale.

3F Holbæk-Odsherred var utilfreds med fyringen og rejste en faglig sag, som endte med, at selskabet har betalt en erstatning til Charlotte Rosenfeldt Gervold på 20.000 kroner.

– Arbejdsgiverens grundlag for at fyre vores medlem var tyndt. Jeg betragter fyringen som en dårlig undskyldning for at komme af med en god elev, siger Anders Mortensen, faglig sekretær hos 3F Holbæk-Odsherred, til Fagbladet 3F.

Godsejer og hofjægermester Han Iakob Estrup oplyser til Fagbladet 3F, at han intet har haft med fyringen at gøre. Han henviser i stedet til driftsleder Nikolaj Jensen.

– Jeg har ingen kommentarer. Sagen er jo lukket, siger Nikolaj Jensen, til Fagbladet 3F.

Charlotte Rosenfeldt Gervold er nu flyttet til Nordjylland for at finde en ny praktikplads, så hun kan gøre sin uddannelse færdig.

Skriv et svar