Web-TV: Vinterferie i Andelslandsbyen Nyvang 2011

Der bliver syslet i vinterferien i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Jesper von Staffeldt.

Tirsdag d. 15. februar begav undertegnede sig sammen med sin bedre halvdel fra Orø til Andelslandsbyen Nyvang lidt uden for Holbæk by.

Vejret var absolut ikke til udendørssysler, så Gud ske lov foregik det meste indendørs.
Første mål på udflugten var Trønninge Brugs, hvor der på god gammeldags facon skulle laves gule ærter. Men inden undertegnede gik i gang med at filme de gule ærter, blev jeg afbrudt af en herre i sin bedste alder, som udbrød: Man spiser da ikke gule ærter uden at få snaps dertil. Lidt ”modvillig” lod jeg mig så overtale til at smage den hjemmelavede snaps. Efter at have set hvordan man fremstiller gule ærter helt fra bunden, var det slagterens tur til at vise hvordan man laver en god medister af god reelt kød,og ikke de ”affaldsprodukter”, man normalt bliver præsenteret for.

Noget modvillig lod jeg mig trække over i Sandby forsamlingshus, hvor menuen stod på broderier og pomponer. Det er, ligesom sport, absolut ikke mit speciale. Så jeg overlod venligst mikrofonen til min tålmodige bedre halvdel. Se hvad der kom ud af vores fælles anstrengelser på nedenstående video :

Læs mere om vinterferie-aktiviteterne i Nyvang vinterferie-aktiviteterne i Nyvang eller se et tidligere indslag om hundeslædekørsel i Nyvang.

One thought on “Web-TV: Vinterferie i Andelslandsbyen Nyvang 2011

  1. Gule ærter med flæsk

    250-300 g flækkede, gule ærter, 1 l vand, ca. 3/4kg letsaltet, stribet flæsk, ca. ½ l vand,1 suppevisk,1 kvist timian,2-3 gulerødder,1/2 selleri eller 1 pastinak, 4 kartofler, 10 små løg, 2 porrer, salt
    Ærterne skylles og koges i vand ved svag varme ca. 45 min .Når de er møre piskes de ud med piskeris. De kan også passeres igennem en sigte, eller moses. Flæsket dækkes med vand i en gryde, bringes i kog og skummes. Timiankvisten bindes sammen med suppevisken og kommes i gryden. Flæsket koges ved svag varme under låg ca. 1 time. Urterne – undtagen løg og porrer –koges hele på suppen, og tages op, når de er kogt. Når flæsket er mørt, tages det op og de snittede porrer og hele små løg koges ca. 5 min .i suppen. Ærte puréen og de udskårne urter kommes i , og suppen smages til med salt og får et kort opkog. Flæsket skæres i skiver og serveres til de gule ærter sammen med sennep, groft salt, rugbrød og syltede rødbeder. Et stykke medisterpølse kan koges med de sidste 10-15 min. , og serveres til suppen. Særlig fine gule ærter fås ved kogning på sprængt and eller gås. ærter

Skriv et svar