7,45% af borgerne i Holbæk Kommune er på offentlig forsørgelse – det er uden at medregne f.eks. personer på folke- eller førtidspension.
Tallet stammer fra Beskæftigelsesministeriet og dækker over personer på A-dagpenge, personer på sygedagpenge og personer på kontanthjælp*
Fordelt på de tre ydelsesgrupper ser tallene således ud: 1,38% af borgerne er på A-dagpenge mv. 2.93% er på kontanthjælp mv. og 3,13% er på Sygedagpenge mv.
Lavere end ventet
Tallene viser også, at det er færre personer, end forventet. Faktisk 0,45 prorcent point i forhold til hvad man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens socioøkonomiske sammensætning og rammevilkår. Det tal er 7,90%
De 0,45 procent point gør, at kommunen indtager 7. pladsen på Beskæftigelsesministeriets liste over kommunernes beskæftigelsesindsats og den placering skaber tilfredshed hos Karina Helmer (V), der er formand for Udvalget for Beskæftigelse, Uddannelse og Erhverv i Holbæk Kommune:
-Jeg er glad for den flotte placering, og at vi igen fastholder at ligge i top ti. For mig er det et udtryk for, at vores fokus og indsatser bærer frugt. Vi arbejder med en tidlig og systematisk indsats i vores beskæftigelsesindsats i bestræbelserne på at hjælpe borgerne tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har fokus på at være i tæt dialog med virksomhederne omkring deres behov for arbejdskraft, som vi matcher med kompetencerne hos de ledige borgere. At vi klarer os så godt på listen skyldes blandt andet, at vi lykkes med at få borgerne i nyt job eller tilbage på arbejdsmarkedet efter sygdom. Det er meget positivt både for den enkelte borger, som kommer i job, for virksomhederne og for kommunen, udtaler Karina Helmer.
*)Ydelsesgruppen A-dagpenge mv. omfatter a-dagpenge, kontantydelse og arbejdsmarkedsydelse. Ydelsesgruppen Kontanthjælp mv. omfatter kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelse, revalidering og forrevalidering, ledighedsydelse og ressourceforløb. Ydelsesgruppen Sygdagpenge mv. omfatter sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Tallet dækker perioden 3. kvartal 2023 – 2. kvartal 2024. Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og rekrutering
Tallet MEGET højere. Medregner man SU-modtager, folkepensionister, førtidspensionister mv. så er tallet ca 36% af kommunens befolkning (over 16 år). Tallene kommer fra Danmarks Statistik. Læg dertil de ca. 13.000 børn på under 16 år, så er der ikke mange tilbage til at betale for gildet.