28. september 2024

Sådan kommer de nye tog til at se ud. De forventes på skinner i slutningen af 2028. Modelfoto: Stadler Bussnang AG

Passagerner på Tølløsebanen kan se frem til at køre i nye topmoderne batteritog med blandt andet toiletter, borde og wi-fi.

Som led i den grønne omstilling har Regionsrådet i Region Sjælland besluttet, at indkøbe 14 moderne batteritog, som skal køre på Lokaltogs Tølløsebane og Østbane.

De nye batteritog udgør cirka halvdelen af alle togene på regionens lokalbaner og vil nedsætte co2 udslippet med 51 procent.

De nye batteritog er ikke kun godt nyt for klimaet. Passagererne kan også se frem til mere komfort og funktionalitet. Region Sjællands politikere har været opsatte på, at de nye tog skal være et skridt fremad. Ønskerne er fastlagt sammen med Lokaltog, som står for selve anskaffelsen af de nye tog, og har ligget til grund for udbuddet.

De nye tog indeholder blandt andet el- og internetstik, borde og meget andet – og så selvfølgelig toiletter. Desuden kan de kan køre 160 kilometer i timen. Alle sammen ting, der adskiller sig markant fra mere almindelige lokalbanetog.

Batteritogene erstatter ældre dieseltog fra 1997 og forventes indsat på Østbanen og Tølløsebanen i slutningen af 2028.

Flere elbusser

Regionsrådet har også besluttet, at knap en tredjedel af regionens busser skal omstilles til batteridrift i forbindelse med et kommende udbud.

De nye grønne batteridrevne tog og busser skal erstattet de dieselkørertøjer, der kører i dag.

Leave a Reply