20. september 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 38-årig mand anmeldte mandag ved middagstid, at slam, som var blevet lukket ud på en mark, nu løb ned i hans have på Havremarken i Holbæk.

Politiet kom frem til stedet, hvor det viste sig, at en nabo havde arbejdskraft udefra til at sprede slam på sin mark. I forbindelse med arbejdet, skulle en traktor med tilkoblet tank køre op af en bakke på marken, men da tanken var for tung til, at traktoren kunne trække den op af bakken, havde føreren af traktoren åbnet tanken, således at 5 m2 slam var løbet ud. Ud over at løbe ned i den 38-årigs have, var slammen endt i et udtørret vandløb.

De relevante myndigheder blev kontaktet, og der iværksættes foranstaltninger for at få slammen fjernet fra stedet, inden slammen i forbindelse med regnvejr potentielt bliver spredt ud over et større område, herunder løber ned i en sø en nærheden.

Sagen skal nu efterforskes nærmere, herunder skal det afgøres, om traktorføreren, en 25-årig mand fra Nordvestsjælland skal sigtes for overtrædelse af miljølovgivningen.

Leave a Reply