19. september 2024

Foto: Michael Johannessen.

Natten til tirsdag blev himlen over Holbæk oplyst af et spektakulært naturfænomen.

En kraftig solstorm ramte jorden, hvilket resulterede i en storslået visning af nordlys, som kunne ses i store i Danmark, herunder Holbæk.

Ved cirka 22:30-tiden tog en fotograf fra Holbækonline ud til Observatoriet Brorfelde, som ligger lidt syd for Holbæk, for at dokumentere fænomenet. Observatoriet, kendt for sin klare udsigt over nattehimlen, blev det perfekte sted at fange de dansende lys på himlen.

Nordlyset, også kendt som aurora borealis, er et sjældent syn i Danmark og opstår, når solens partikler kolliderer med jordens magnetfelt, hvilket skaber farverige lysbølger. Nattens nordlys var særligt kraftigt på grund af den usædvanligt stærke solstorm, og dets skønhed blev indfanget af fotografen, der fik nogle imponerende billeder af begivenheden.

Brorfelde Observatoriet er et populært sted for stjernekiggere og astronomientusiaster, og natten til tirsdag blev det en uforglemmelig oplevelse for dem, der var heldige nok til at være til stede. De lysende grønne, røde og lilla nuancer af nordlyset lyste himlen op og skabte en magisk atmosfære over området.

Leave a Reply